Нова тема... В цій темі збираємо... рецепти мастік, поради різні. Тут йдуть загальні обговорення щодо прикрашання тортів. Ви можете попросити поради, ідей щодо прикрашання. В "галереях" виставляєте свої торти і там обговорюєте їх. Якщо хочете просто похвалити, то плюсуйте репутацію. Тут торти не ставимо, а ставимо в "галереях"
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
Підкажіть, будь ласка,як краще зробити літери з мастики,якщо немає вирубок?(не знаю чи тут питаю )
Оленко, залежить від дизайну торту - можна скрутити з шнурочків з мастики, можна виліпити літери, а можна намалювати чи роздрукувати на папері, а потім кравецьким колесиком намалювати контури на розкатаній мастиці (покласти зверху) і вирізати гострим ножем... може дівчата щось ще порадять...
Ірка-Шкірка,дякую за відповідь.То у мене щось з тими літерами не склалося,наче і в школі вчилася,але намучилася .Зробила з шнурочків,але не сподобалося,намагалася вирізати ножем-теж біда.Чи то я така прискіплива,але я свою абетку забракувала,і вирішила,що саме естетично виглядає охайний напис олівцями.
Рецеп Мастика із желатину Напишу ще й сюди, бо дуже часто питають)))))) (переписала із сайту хлібопічка).
Потрібно: 1 ч. л. желатину залити 40-50 г води. Дати настоятись. Поставити на водяну баню і розтопити до повного розчинення. Додати 10 крапель соку лимону (якщо потрібна кольорова то на цьому етапі додаємо і барвник). Починаємо поступово невеликими порціями додавати цукрову пудру. Скільки точно, сказати не можу - дивлюсь по зовнішньому вигляду - поки із прозорої не стане білою. Потім домішуємо на столі, постійно провіряючи її на тягучість. Готова мастика тягнеться, але ще липне до рук, колір білий. Загорнути в плівку і залишити на 1 годину. Потім дістяємо із плівки, гарно розминаємо ручками і ліпимо все, що забажається. Ліпиться все добре, от тільки як застигає готовий виріб, то дубовий, і їсти його не дуже приємно. Зате застигає чудово)))) Із цієї мастики роблю всі дерева і арки, і все те, що має тримати гарно форму))))))