Нова тема... В цій темі збираємо... рецепти мастік, поради різні. Тут йдуть загальні обговорення щодо прикрашання тортів. Ви можете попросити поради, ідей щодо прикрашання. В "галереях" виставляєте свої торти і там обговорюєте їх. Якщо хочете просто похвалити, то плюсуйте репутацію. Тут торти не ставимо, а ставимо в "галереях"
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
Наталю-нетік! Щиро дякую, що відгукнулася! Можливо, в мене ще не дуже добре вийшов білково- масляний крем... Бо спочатку гарно збився і я зробила з нього бордюр на торт, то гарно тримав форму. А коли вибрали з холодильника, то дуже скоро розтопився. Чи то так має бути? Бо Волошка писала, що він підходить для прикрашання, і під мастику... На наступний раз спробую вже все з мастики, бо вона в мене ще залишилася, в холодильнику стоїть. А ще подумала - можливо ті детальки потрібно було підсушити спочатку?
Яруська, щодо масляно-білкового крему - ти щось не правильно зробила, бо правильний крем не тече навіть при кімнатній температурі, він тугий, і добре тримає форму. Фігурки не обов"язково попередньо сушити) якщо ти правильно зробила мастику вона і сама по-собі буде тримати форму. Для фігурок краще брати шоколадно-мармишкову мастику або шоколадну, бо мармишкову сушити все-таки треба. Якщо ти не хочеш покривати весь торт мастикою (її не всі сприймають) то я рекомендувала колись для покриття глазур-глясе (смачно і не тече, і швидко робиться , і красиво))))) Яруська, ти в чаті писала про куповану \мастику, я пробувала петтініс - він в спеку і при кімнатній температурі берет ься пузирями - я розчарована. ТОму зараз користуюсь для покриття тільки мастикою із мармишок білих Тучки-штучки.
Яруська, ти в чаті писала про куповану \мастику, я пробувала петтініс - він в спеку і при кімнатній температурі берет ься пузирями - я розчарована.
Я не знаю, про яку мастику йшла мова (можливо вона мала на увазі марципан), але та майстриня казала, що ця мастика не тече при будь-якій спеці! Але вона дуже дорога - на весільний торт вона мала б коштувати близько 400 грн. Це по Київських цінах, бо у нас її можна купити лише в столиці! Волошечко! А домашня мастика не повинна текти і втрачати форму??
Любі господиньки, підскажіть де ви купуєте барвники. У нас в містечку найшла лише один рожевий. Обходила всі магазини, ринок, запитую про харчивий барвник - продавці дивляться на мене як на інопланетянку, тіпа чого вона хоче. Була у Вінниці в Фуршеті , там теж немає, в інших супермаркетах невдалося побувати.
Всім доброго ранку! З вашого дозволу ,хочу поділитися своїми першими враженнями під час прикрашання тортика... Читаючи всі поради біля компа ,гадаю ,що все просто,і все у мене вийде,адже я пообіцяла маленькому янголятку, і - беруся до роботи.По ходу роблю висновки: 1- цукрову пудру бажано не тільки зробити і просіяти,а просіяти як мінімум 2 рази (це моя думка) 2- зробити фігурки з натуральним барвником було важко,бо я коли додала сік буряка,зіпсувала трохи ММ,а з зеленим шпинатом взагалі був блідий ,тому вирішила ,що зелений буде з харчовим барвником,бо дітки покриття всерівно не їстимуть,але насичений колір всерівно не робила 3- якщо розводити барвник,то треба зовсім краплю води,а не 1ч. ложка 4- по рецепту к-сть пудри не завжди точна,гадаю ,що то все залежить яка саме пудра і треба все на око робити,щоб маса була еластична 5- завчасно бажано придбати формочки і вирубки,бо листочки робила руками і ножем 6- не розрахувала розмір букв,вони були завеликі,тому не використала 7- покривати торт краще коли він знаходиться на рівній поверхні або дощечці ,а не на тарілці,було важко рівно обрізати
Все це можливо декому і смішне,але досвід приходить з практикою.Для себе зробила висновки і все врахувала,і думаю,що це не останній мій тортик,бо дуже сподобалося працювати з мастикою,а особливо якщо бачиш,що це комусь дарує стільки позитиву. Шановні чудо-кондитери нашого сайту,ваші шедеври надихають на "подвиги"!
Шановні чудо-кондитери нашого сайту,ваші шедеври надихають на "подвиги"!
Це точно! Дорогі господиньки! Ви надихаєте на створення нових тортиків і вдосконалення своїх навиків! Я не пропускаю жодого тортика! Кожен мушу переглянути. Чекаю свята, щоб спекти і прикрасити новий тортик! Дякую всім за неоціненний досвід і навчання!