Нова тема... В цій темі збираємо... рецепти мастік, поради різні. Тут йдуть загальні обговорення щодо прикрашання тортів. Ви можете попросити поради, ідей щодо прикрашання. В "галереях" виставляєте свої торти і там обговорюєте їх. Якщо хочете просто похвалити, то плюсуйте репутацію. Тут торти не ставимо, а ставимо в "галереях"
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
Вчора пробувала робити свої перші троянди, зробили три штуки. Вийшли звичайно не такі гарні як у вас, але набагато кращі ніж я очікувала. Нажаль не маю фотоапарату щоб сфотографувати. Ще зробили декілька симпатичних квіточок-ромашок. В принципі, я вже задумала як має виглядати готовий торт. Однак, у мене виникло запитання. Я не розумію як натягнути мастику на торт. Точніше як її розгладити так, щоб не залишилося ніяких складочок по бокам. Якщо можете, порадьте мені. Дуже вже хочеться, щоб тортик вийшов дуже гарним і порадував мою матусю!
А я дуже хочу запитати, чим покривається весь торт у фіналі, от дуже б хотіла МК з цього приводу, а то одні кажуть горілкою, інші - білком, ще дехто - сиропом... Як визначитися в даному питанні?! Дівчата-специ, поможіть, внесіть ясність!!!!
Всім привіт дуже рада що знайшла такий сайт ось хочу показати свої перші тортики оформленні мастикою але щось не получається загрузити Буду пробувати ще раз
всім привіт,я тут новачок, щойно зареєструвалася! цікавить таке питання, мастикою можна будь-який торт (пляцок) прикрасити чи коржі мають бути тільки бісквітні, і ще крем всередині теж може бути будь-який? просто вона трохи важка....
1. Мастикою можна обтягувати будь-які коржі. Просто головне гарно вирівняти торт під мастику. А бісквітні коржі найлегше вирівняти.
2. Крем в торт теж можна брати будь-який. Тільки зверху під мастику накраше брати крем Шарлот, масло+згущонка, масло +пудра. На цих кремах мастика найкраще кладеться