Пропоную простий рецепт
МАЙОНЕЗУ в домашніх умовах. Робиться швидко і виходить смачно ! Від магазинного не відрізняється нічим, крім того, що наш майонез - натуральний. Роблю його тепер постійно .МК по виготовленню провела мені моя подруга.
2 яйця повинні бути теплими. Для цього яйця заливаю на 5 хв. гарячою водою. Після цього розбиваю їх у блендер (в мене чаша з ножами) і збиваю 10-20 сек. Додаю десь 0,2 ч.л. солі, 0,4 ч.л.цукру, 0,25 ч.л. гірчиці (звичайної з баночки),(це все додаю ''на око'', потім можна спробувати на смак і додати при потребі ще). Знову збиваю (на середніх оборотах) і не перестаючи збивати додаю через отвір в кришці блендера 1 ст.л. оцту(можна і лимонного соку) і приблизно 250-300 мл олії (я люблю кукурудзяну , можна і соняшникову, і оливкову).Олію лию тоненькою цівкою. При цьому маса моментально біліє.
На збивання йде близько 5-7 хв. Олії може йти менше( чи більше), тому майонез можна зробити рідшим (менше збивати) чи дуже густим (довше збивати+більше олії). При потребі можна додати часник, зелень...
З 2 яєць виходить приблизно 400-500 мл майонезу.