БОРЩ РІЗДВЯНИЙНа 2 л киплячої води додаємо 2-3 середніх бурячки (очищені), варимо до готовності і виймаємо. Тремо нагрубо. 1 цибулю і 1 моркву( потерту) протушити і вкинути у відвар, туди ж додати і тертий буряк. Посолити, поперчити до смаку (борщ має бути добре перченим), витиснути 2-3-4 зубці часнику. Я доливаю туди ще відвар, в якому варилися білі гриби на вушка. На кінчик ножа додати лимонної кислоти, щіпку цукру.
До борщу обов'язковими є
ВУШКАДобру жменю білих сухих грибів заливаю окропом наніч. Другого дня відварити, перемолоти, посолити, поперчити, додати прожареної цибульки. Замісити тісто як на вареники і наліпити вушка (як пельмені). Перед подачею вушка відварити окремо і розкласти в тарілки з борщем.
Такий борщ традиційно варили 2 рази в рік в моїй родині (на перший і другий Святий вечір) . Я продовжую ці традиції.