Пропоную рецепт пляцка
ШАРЛОТКА ( не знаю, чому така назва, але змінювати не буду- вже як є).
Рецепт моєї (тобто чоловікової) мами.
4 жовтки
1 скл. цукру
100 г топленої маргарини
0,5 скл. сметани
1 ч.л. амоняку
1 ч.л. соди погасити оцтом
3 скл. борошна (приблизно)
Жовтки розтерти з цукром, амоняк вимішати з сметаною, додати решта інгрідієнтів ,замісити тісто (має бути м'яке і ніжне).
4 білки і 1 скл.цукру збити до стійкості.
Тісто розділити на 4 коржі. На тісто викласти вишні і пекти майже до готовності. Вкінці на три коржі викласти білки і сушити на малому вогні. Один корж лишити без білків (він буде зверху).
Крем
0,5 л вареної згущонки
200 г масла
Збити, додати трохи соку лимона.