Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Посмакуємо-2!!! , Готуємо з любов'ю та усмішкою!
sunnygirl
23 вересня 2011 11:19
Повідомлення #551


Файна господиня
  • 51

Репутація: 103
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 908
Реєстрація: 27.04.2009

ICQ:--

Бали: 1551
Іра в тебе все таке смачне та апетитне. Цікавий супчик .
Перейти на початок сторінки
vika
23 вересня 2011 12:09
Повідомлення #552


Файна господиня
  • 51

Репутація: 168
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 400
Реєстрація: 27.08.2010

ICQ:--

Бали: 882
Іра, як завжди, всі страви оригінальні і непередбачувані. Кулебяка супер! Буду пробувати на днях "сангрію". Дякую за цікаві рецепти.
Перейти на початок сторінки
Solka
23 вересня 2011 18:25
Повідомлення #553


Файна господиня
  • 51

Репутація: 588
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1457
Реєстрація: 8.08.2010

ICQ:--

Бали: 2401
Цитата: Ірка-Шкірка
Рибна кулебяка

ваууууу, можна язик проковтнути. Іринка ну ти вмієш нагнати апетиту! :amam:

--------------------
I am a chef, baby, I can cook even a dinosaur, if I find some fresh
Запрошую у свій блог homemadebakery-recipes.blogspot.com
:) ♥ ♥ (:
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
23 вересня 2011 20:19
Повідомлення #554


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Natalyi, Татка,
завжди прошу :smile: !

Soni, наТуся, sunnygirl, Solka-
дякую, дівчатка!!!


vika,
як спробуєш :m0642: - напиши!
Перейти на початок сторінки
uliana_y
23 вересня 2011 20:49
Повідомлення #555


Файна господиня
  • 51

Репутація: 408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 810
Реєстрація: 31.10.2010

ICQ:--

Бали: 1621
Цитата: Ірка-Шкірка
(я готувала з білків поживу для вазонків

Як це робити!??Я маю білки!і не знаю що з ними зробити!!)

--------------------
Життя, як велика непрочитана книга!
Так багато в ній ілюстрованих подій,
а ти, крутишся, вертишся, як дзига
і плекаєш в серціі сотні надій!
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
23 вересня 2011 21:54
Повідомлення #556


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: uliana_y
Як це робити!??Я маю білки!і не знаю що з ними зробити!!)


Це я вичитала на liveinternet.ru в щоденнику Галини5819:

5-6 білків вилити в 1-л банку, долити води, залишити на тиждень - я винесла на балкон. Потім розвести до 10л (я розвела до 5 :smile: ) і поливати ним вазонки. Мої вазонки це оцінили :t6024: .
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
23 вересня 2011 23:10
Повідомлення #557


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Безцінні переписи пляцків мені дісталися від мами моєї кумасі у вигляді старого шкільного зошита(на той час їх переписали у нову книгу рецептів). Я їх, чесно кажучи, не особливо пекла, тому що там, як в секретних посланнях, здебільшого записані лише продукти, а процес роботи передається від господині до господині на словах. Тим не менше, пляцки з Пшеничників я куштувала не раз, а тепер їх часто пече моя кума. Тому коли знайома попросила спекти торт на день народження сина, я запропонувала їй канадський пляцок.
Для розшифровки решти рецептів треба надовго засісти з кумою, або поїхати в гості до Пшеничників - до її мами.

Канадський пляцок

фото у розрізі, на жаль, нема... але буде :smile:


3 скл. муки
300 г маргарину
амоній
3скл. і 2ст.л. цукру
1 л вишень – розморожених або у власному соку – відцідити
1,5 скл. горіхів – цілі
1,5 скл. маку – змолоти на кавомолці, підсушити
терті сухарі
14-18 яєць

Коржі:
3 яйця і 1 жовток збити з 1скл.(200мл) цукру. Додати 300г маргарину кімнатної температури, збити. Додати 1ст.л. амонію, 3скл. муки. Розділити на 3 частини.

1 корж печемо без нічого.

2 корж – на тісто по діагоналі викласти рядочками вишні і горіхи.
Збити безе з 5-6 білків та 1 скл. цукру, рівномірно викласти поверх горіхів і вишень.
(від себе до збитих білків я наприкінці вмішала ще 1/2скл. мелених горіхів).

3 корж – на тісто викласти макову масу.
Мак можна приготувати двома способами:
А) збити 5-6 жовтків з 1скл. цукру, додати 1ч.л. амонію, акуратно вимішати з меленим маком і 2ст.л. сухарів. Окремо збити 5-6 білків, акуратно вимішати з маковою масою, викласти рівномірно на корж.
Б) 2 яйця бити з 2ст.л. цукру. Додати 2ст.л. розтопленого масла, 1 ч.л. амонію, 2ст.л. сухарів. Акуратно вмішати мак. Окремо збити 5-6 білків з 1скл. цукру, додати до макової маси. Викласти рівномірно на корж.

Коржі з начинкою пекти наступним чином: спочатку духовку розігріти до 180 градусів, поставити корж і пекти, щоб білкова маса зверху виросла і підсушилась. Потім температуру зменшити до 150 градусів і пекти до готовності.
Краще кожен корж пекти окремо.

Крем:
1скл горіхів – дрібно мелених
1 скл. молока
1скл. цукру
300г масла
1ч.л. розчинної кави

Молоко розмішати з цукром, довести до кипіння, всипати мелені горіхи, помішуючи проварити 5 хвилин – маса загусне. Охолодити.
Масло збити, додавати по ложці горіхову масу, додати каву (розчинити у воді чи коньяку).
Крем дуже смачний - ледве втрималися, щоб не з'їсти без пляцка :lol: .

Коржі перекласти кремом у наступному порядку:
Маковий корж
Крем
Корж з горіхами і вишнями
Крем
Порожній корж
Змастити кремом верх і боки


Для верху пляцка я окремо приготувала крем тофі, а для прикрас – заварний крем з 1скл. молока.

Вага пляцка без прикрас – 3,2кг, з прикрасами – понад 4кг.

Кумасі дякую за терпіння - дзвонила їй незліченну кількість разів з перепитуваннями що і як робити :love: .

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 23 вересня 2011 23:52
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
23 вересня 2011 23:21
Повідомлення #558


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Після випічки пляцку у мене залишилося досить багато жовтків, тому я, недовго думаючи, закалатала дріжджове тісто і залишила його на ніч у холодильнику, а наступного дня спекла декілька піц та піценики.

Гавайська піца
(для любителів салату з курки та ананасами :smile: )




Для соусу збити в блендері томатний соус (кетчуп) з 3-4 кружальцями ананасів з баночки. Викласти на підготовлене тісто для піци.

Зверху викласти мясо - шинку чи шматочки курки (саме залишилося трошки печеної), порізані шматочки ананасів, посипати орегано і тертим сиром.
Пекти до готовності.

Смак - кисло-солодкий - як я люблю :smile: .

Рецепт давній (2006р) від SANY з good-cook.ru.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 23 вересня 2011 23:32
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
23 вересня 2011 23:29
Повідомлення #559


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Для дітей в рюкзак напекла піцеників (як ми їх називаємо).

Піценики


Тісто для піци тоненько розтачати на силіконовому килимку або пергаменті (щоб було зручно скручувати).

Скупо змастити соусом(щоб тісто не розлізлося і не розмякло), викласти дрібно порізане м'ясне(кубиками 0,5см), щедро посипати дрібно порізаним кропом, посипати натертим сиром.
Скрутити в рулет, порізати кружельцями шириною 2см (приблизно), викласти на деко, змастити збитим жовтком (або білком) з 1ст.л. майонезу. Випікати до готовності.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 23 вересня 2011 23:51
Перейти на початок сторінки
uliana_y
24 вересня 2011 00:20
Повідомлення #560


Файна господиня
  • 51

Репутація: 408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 810
Реєстрація: 31.10.2010

ICQ:--

Бали: 1621
Цитата: Ірка-Шкірка
Канадський пляцок

Можна тільки уявити,який смачний цей пляцок!!!!! :winked:
Цитата: Ірка-Шкірка
Піценики

класно!!!!Смачно!!МММММ.......
Цитата: Ірка-Шкірка
Це я вичитала на liveinternet.ru в щоденнику Галини5819:

Дууже дякую!!Спробую!!!!а то були в мене дуже гарні всі вазони!!А зараз такі жовті стали!!((Не знаю,що робити!!!!

--------------------
Життя, як велика непрочитана книга!
Так багато в ній ілюстрованих подій,
а ти, крутишся, вертишся, як дзига
і плекаєш в серціі сотні надій!
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 13:19

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 122
Гостей: 120
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100