а мій студент замовив на ці вихідні торт Наполеон, раніше я писала один з рецептів
тут, а цього разу я пекла за іншим - менш слойоне тісто, але також смачно і швидше у приготуванні
для приготування коржів потрібно замісити тісто, як на вареники
на 3 скл. борошна
1 ст.л. розпушувача
по 4 ст. л. молока
води
сметани
масла
цукру
2 жовтки
з тіста сформувати однакові за розміром кульки і розкачувати, аби коржі були однакові за допомогою плоскої великої тарілки обрізати краї, краї тіста потім також спекти і подрібнити для посипки. Випікати при температурі 180-190 градусів.(у мене вишло 9 коржів)
Крем заварний:
на 1 молока 3 ст.л. крохмалю, яйце, 1 скл цукру
в склянці холодного молока вимішати крохмаль, яйце, цукор і додати до гарячого молока, варити на повільному вогні до загустіння, коли охолоне додати 300 г масла кімнатної температури