125 г маргарину/масла 300 г борошна 1 ч. л. розпушувача 1 яйце 4 ст.л. цукру 2 ст.л. какао
сирна маса
500-600 г сиру 3 яйця 1 скл. цукру 1 пачка пудингу (вершкового або ванільного) 1/2 скл. сметани
приготувати еластичне тісто і викласти у круглу форму з діркою формуючи бортики, зверху на тісто викласти 2/3 частини сирної маси, до решти сору додати 1 ст.л. какао і викласти зверху. Запікати при температурі 180 градусів біля 50-60 хв. Готовий сирник перевернути на тарілку та полити розтопленим шоколадом (чорним/ молочним/ білим)
Катю, люблю все з сиром. Гарний сирник, то маса з сиром+какао вийде знизу?
Пекла в такій формі у мами кекс за рецептом твох горіхово-шоколадних мафінів(за ненаявністю будь-яких інших формочок ) так всім сподобалося. А я хочу таку форму.
Катю,дуже гарний,акуратний сирник! Я минулої неділі купила таку форму/чоловік вибрав найбільшу-33см в діаметрі/ і попросив спекти сирник.Зроблю подвійну порцію та й все.Дуже вдячна за рецепт і ідею!
Повідомлення відредагував maija23 - 7 травня 2010 11:25
Відварити капусту майже до готовності як на голубці, але до води не давати оцет, лише солі трішки.
Відварені листки почистити від потовщень і обсмажити в муці і яйці. Натерти голандський сир, перемішати його з майонезом і часничком.
Цією начинкою намастити капустяні листочки і закрутити.
Сирні кульки з арахісом
домашній сир – 250 г, паприка – 1/2 чайної ложки, нарізана зелена петрушка – 1ст. ложка, подрібнений арахіс – 50 г , сіль, перець за смаком. Змішати сир, паприку, сіль, перець. Зробити з цього кульки. Арахіс і петрушку змішати. Виваляти кульки в арахісі та вставити у них палички. Подавати охолодженими.