У неділю мала йти на день народження до сестри і звичайно не втрималась від бажання принести з собою тортик
. Так як була африканська спека, важко собі уявляла, як то все витримати, та ще й пекти щось
. Недовго думаючи вирішила робити непечений торт, але хотілось чогось цікавого
. Перше що прийшло в голову - "Бите скло", але я почала блукати нетрями Інтернету в пошуках ще чогось
. В результаті я зліпила різні рецепти до купи
. Робила 2 торта (один в гості, а другий додому, бо мама сказала, що також хоче попробувати, а не тільки подивитись) з одних складників в різній інтерпритації.
Торт "Бите скло по-святковому"
3 п. галяретки (я брала ківі, апельсин і полуницю)
2 готових рулета (купувала з вишнею)
2 банани, полуниця
1 пачка вершкового крекеру
2 пачки повітряного рису
400 гр шоколаду (купувала на вагу Луцької фабрики, якої мені точно не могли сказати, але не поганий і дешевший, ніж від Світоча)
0,5 л сметани
1 п. солодкого сирку (250 гр)
0,5 скл. цукру
1 п. желатину (25 гр)
2 п. желе для заливки торта
Інгредієнти готуємо в такій послідовності, в якій йдуть слої наступним чином:
- галяретку (розводила на 300 гр. води, єдине що можна зробити на день наперід) і порізати на кубики;
- повітряний рис і крекер подрібнюємо на маленькі кусочки, розтоплюємо шоколад і вимішуємо разом;
- рулет порізати;
- сметану взбиваємо з цукром, сиром і желатином (в мене був швидкорозчинний, я довго сумнівалась як його правильно робити, розводити з водою чи сухим сипати, але розвела трошки водою, щоб розчинився, тоді додала трошки суміші зі сметани і вимішала, а тоді вже додала все до сметани)
- ріжемо 1 банан і полуницю
- желе розводимо так як написано в інструкції
А далі все залежить від фантазії. В мене було 2 варіанти:
1.
тортвзяла форму для торта (24 см діаметром), застелила харчовою плівкою. Вже коли витягала торт, то подивилась, що можна було робити відразу на підносі, на якому подавала торт, а взяти тільки боки від тортівниці, щоб тримало форму. Отже, нижній слой - шоколад з крекером і повітряним рисом (по рецепту його треба прижати ложкою, щоб було щільно, по результату раджу сильно не втрамбовувати, бо потім важко різати) поставити в холодильник на хвилин 20, щоб застигло. Тоді виклала трохи сметанкової маси, по боках виклала кружочки рулета, на основу виклала банан і полуницю, знову масу, тоді галяретку і зверху масою. Торт може бути високим, але в мене всі продукти були розділені на 2 торти. Ставимо в холодильник, щоб трохи застигла маса. Тоді викладаю фрукти і заливаю желе. На другий день, я витягнула торт з форми і ще покрила боки торта желе.
2
кексвзяла форму для кекса, покрила харчовою плівкою. На дно виклала порізаний рулет+сметанкова маса+в кожну виїмку поставила порізану полуничку, а на масу порізаний банан+сметанкова маса+порізана галяретка+сметанкова маса+шоколад з крекером і повітряним рисом. Зранку витягнула з форми(якщо не витягуєть, трошки потримайте над парою) і також покрила желе.
Р.S. Шоколадну основу взяла з сайту 33b.ru торт кранчин-манчин, тільки там замість крекеру брали почищене насіння (сємочки)