Сирник „Квіти України”
Рецепт цього торта моя мама принесла з роботи. Я не знала ні який в нього смак, ні як він виглядає. Так що робила перший раз і переживала, що вийде. Часу на нього трохи пішло, бо треба було спекти 3 коржі і всі різні, але цікавість перемогла. Вийшов непоганий, дуже ситний.
Тісто:200 гр. маргарини
2 ст. ложки сметани
2 жовтки
1 п. ванілі
п. порошку до печива
300 гр. муки
Тісто розділити на 3 частини. І робимо 3 коржі:
1 корж тісто + на верх: 2 яйця + 1 скл. цукру + 3 ст. ложки крохмалю + 1,5 скл тертого маку, збити (все збивала в блендері).
2 корж тісто + на верх: 4 білки + 1 скл. цукру + 4 жовтки + 800 гр. меленого сиру + 200 гр. різаної кураги + 2 ст. ложки крохмалю + 1 лимон тертий на терці (білки збила з цукром, жовтки вимішала з сиром, змішала білки з сиром, додала курагу, крохмаль і лимон).
3 корж тісто + на верх: вишні або чорнослив + 2 білки збиті з цукром (2 ст. ложки).
Спекти 3 пляцки.
Крем: 2 яйця збити з 1 скл. цукру + 2 ст. ложки муки + 300 гр. молока, заварити (можна додати 1 ст. ложку крохмалю), коли вистигне додати 300 гр. масла, сік 1 лимона і 1 ложку спирту або коньяку.
Перемазати пляцки і поставити в холодильник. Цей торт добрий коли постоїть хоча б день. Зверху я просто полила шоколадом.