Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Давайте посмакуємо, Мої маленькі кулінарні досягнення
Олесічка
25 квітня 2010 23:49
Повідомлення #11


Молода господинька
  • 34

Репутація: 171
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 222
Реєстрація: 19.03.2010

ICQ:--

Бали: 185
Дякую дівчатонька за приємні слова smile Постараюсь поповнювати темку цікавими рецептами
Перейти на початок сторінки
Олесічка
26 квітня 2010 00:43
Повідомлення #12


Молода господинька
  • 34

Репутація: 171
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 222
Реєстрація: 19.03.2010

ICQ:--

Бали: 185
На свій день народження я пекла яблучний торт. Печу його давно, а раніше пекла його моя мама.

Яблучний торт


Тісто:
1 літрова банка муки
2 пачки маргарини (я беру маргарин для слойоного тіста)
1 скл. холодної перевареної води
1-2 ст. ложки оцту



Маргарин потерти на терці і посікти з борошном. Добавити воду з оцтом і замісити тісто. Поставити на 30 хв. в холодильник. Тісто ділимо на частинки (по рецепту їх має бути 10, але в мене виходить 13-14 великих коржів, а менших більше).



Тонко розкачую тісто і кладу на форму. Можна вирізати з пергаментного паперу ту форму, яка потрібна і випікати на ній, так навіть легше. Останній раз я зробила дві прямокутні форми, поки один корж випікався, я розкачувала наступний і так по черзі. Корж потрібно поколоти вилкою і ставимо в духовку, печеться поки не потемніє при температурі 160-180 градусів, я тримаю приблизно 10 хвилин, все залежить від форми.



Ось такі в мене получились коржі





Крем:
3 жовтки (можна замінити одним яйцем)
1,5 скл цукру
2 ст. ложки муки
0,5 л молока
1 п масла

Жовтки розтерти з цукром, щоб побіліли, додаємо муку і 1-2 ст. ложки молока, добре вимішуємо, щоб не було комочків. Вливаємо решта молока, перемішуємо і ставимо на газ (посудина має бути емальована). Помішуючи на малому вогні, доводимо до кипіння (появляться бульки), тримаємо ще 2-3 хвилини і знімаємо з вогню. Нехай остигне. Розтираємо масло і поступово, по ложці добавляємо масу, а в кінці ще пару крапель лимонного соку. Я роблю подвійну порцію крему.

1,5-2 кг яблук миємо, чистимо від шкірки, ріжемо на скибочки і варимо в сиропі (вода з цукром, беру на око) до м'якості, але не переварюємо. Ставимо, щоб остигли.

Тепер збираємо торт - корж тонко намазуємо кремом, викладаємо яблука і зверху мажемо ще раз кремом (я крем даю не на яблука, а змащую кожен корж з обох сторін), і так всі коржі. Торт можна час від часу притискати дощечкою, щоб вирівняти. Один корж можна залишити на обробку боків або посипку. Цього разу я прикрашала торт мастикою з маршмелоу (дякую ir71 за рецепт мастики )

Ось такий вийшов в мене торт (в мене вийшло 2 торта, це 2/3 частини)




Повідомлення відредагував Олесічка - 26 квітня 2010 21:38
Перейти на початок сторінки
lana
26 квітня 2010 06:47
Повідомлення #13


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
Олесічка,Троянди- диво ( у мене чомусь виходить капуста)!
Виглядає надзвичайно красиво! Певно, такий же й на смак!!! А мастика на заварному крему тримається? І ще на задньому плані щось цікавеньке?

Повідомлення відредагував lana - 26 квітня 2010 07:50
Перейти на початок сторінки
gutka
26 квітня 2010 08:35
Повідомлення #14


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
Цитата: Олесічка
Яблучний торт

я обожнюю такий торт, дуже смачний у нього вигляд tongue
Перейти на початок сторінки
Natasha
26 квітня 2010 14:44
Повідомлення #15


Молода господинька
  • 34

Репутація: 70
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 204
Реєстрація: 8.02.2010

ICQ:--

Бали: 233
Олесічка, вітаю з відкриттям авторської теми! Бажаю тобі знайти свою музу, яка буде тебе надихати для створення кулінарних шедеврів!

Перейти на початок сторінки
Олесічка
26 квітня 2010 20:58
Повідомлення #16


Молода господинька
  • 34

Репутація: 171
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 222
Реєстрація: 19.03.2010

ICQ:--

Бали: 185
А це трішки змінені кучеряві канапки від Natalyadiva.

Я святкувала день народження на роботі, і так як це було 6 квітня, після Паски, ніхто б вже не захотів напихатися хлібом. То я придумала зробити кучеряві канапки на соленому крекері, а по серединці кожного поклала маслину. Сиру з паприкою дуже не видно, він був ледь червоненький, але смак відчувався. Всім сподобалось.

Перейти на початок сторінки
gutka
26 квітня 2010 21:02
Повідомлення #17


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
Олесічка,
ювелірна робота
Перейти на початок сторінки
Оля-ля
26 квітня 2010 21:24
Повідомлення #18


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 0
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 0
Реєстрація: 12.03.2014

ICQ:--

Бали: 50
Олесічка! Торт шикарний! А як перемазуєш коржі - то вони не ламаються(або коли притискаєш)?
Перейти на початок сторінки
Олесічка
26 квітня 2010 21:26
Повідомлення #19


Молода господинька
  • 34

Репутація: 171
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 222
Реєстрація: 19.03.2010

ICQ:--

Бали: 185
Цитата: lana
Олесічка,Троянди- диво ( у мене чомусь виходить капуста)!
Виглядає надзвичайно красиво! Певно, такий же й на смак!!!



Та я старалась bully , це були мої перші вироби з мастики, але я завжди хотіла навчитись цього smile ! Lana бажаю Вам бажання, терпіння і часу, тоді все получиться.

Я боялась, що мастика не буде триматись, але торт простояв у мене 3 дні і все було добре. Але якщо робити для когось, то ліпше не прикрашати наперед, а то завжди коли треба, то не виходить wassat



Цитата: lana
І ще на задньому плані щось цікавеньке?


Це кучеряві канапки на соленому крекері
Перейти на початок сторінки
Irina
26 квітня 2010 21:52
Повідомлення #20


Файна господиня
  • 51

Репутація: 98
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 570
Реєстрація: 26.10.2009

ICQ:--

Бали: 230
Олесічка, твій торт надзвичайний, навіть на вигляд смачний! Рада вітати тебе у нас на сайті!))))

Повідомлення відредагував Irina - 26 квітня 2010 22:53
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




2 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 2)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 09:38

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 37
Гостей: 30
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100