На свій день народження я пекла яблучний торт. Печу його давно, а раніше пекла його моя мама.
Яблучний торт
Тісто:1 літрова банка муки
2 пачки маргарини (я беру маргарин для слойоного тіста)
1 скл. холодної перевареної води
1-2 ст. ложки оцту
Маргарин потерти на терці і посікти з борошном. Добавити воду з оцтом і замісити тісто. Поставити на 30 хв. в холодильник. Тісто ділимо на частинки (по рецепту їх має бути 10, але в мене виходить 13-14 великих коржів, а менших більше).
Тонко розкачую тісто і кладу на форму. Можна вирізати з пергаментного паперу ту форму, яка потрібна і випікати на ній, так навіть легше. Останній раз я зробила дві прямокутні форми, поки один корж випікався, я розкачувала наступний і так по черзі. Корж потрібно поколоти вилкою і ставимо в духовку, печеться поки не потемніє при температурі 160-180 градусів, я тримаю приблизно 10 хвилин, все залежить від форми.
Ось такі в мене получились коржі
Крем:3 жовтки (можна замінити одним яйцем)
1,5 скл цукру
2 ст. ложки муки
0,5 л молока
1 п масла
Жовтки розтерти з цукром, щоб побіліли, додаємо муку і 1-2 ст. ложки молока, добре вимішуємо, щоб не було комочків. Вливаємо решта молока, перемішуємо і ставимо на газ (посудина має бути емальована). Помішуючи на малому вогні, доводимо до кипіння (появляться бульки), тримаємо ще 2-3 хвилини і знімаємо з вогню. Нехай остигне. Розтираємо масло і поступово, по ложці добавляємо масу, а в кінці ще пару крапель лимонного соку. Я роблю подвійну порцію крему.
1,5-2 кг яблук миємо, чистимо від шкірки, ріжемо на скибочки і варимо в сиропі (вода з цукром, беру на око) до м'якості, але не переварюємо. Ставимо, щоб остигли.
Тепер збираємо торт - корж тонко намазуємо кремом, викладаємо яблука і зверху мажемо ще раз кремом (я крем даю не на яблука, а змащую кожен корж з обох сторін), і так всі коржі. Торт можна час від часу притискати дощечкою, щоб вирівняти. Один корж можна залишити на обробку боків або посипку. Цього разу я прикрашала торт мастикою з маршмелоу (дякую
ir71 за
рецепт мастики )
Ось такий вийшов в мене торт (в мене вийшло 2 торта, це 2/3 частини)