Маково-горіховий торт
Маковий корж10 яєць
10 ст.л. цукру
2 скл. меленого маку
Жовтки втерти з цукром (я це робила в комбайні), коли добре втреться, вимішати з маком. Білки окремо збити в піну і тоді легенько вимішати з попередньою масою. Виливаємо у форму, застелену пергаментом і змащену жиром. Печемо на маленькому газі (в мене було 180 градусів)45 хв, але перед тим нагріти добре духовку.
Горіховий коржПечеться так само, тільки замість маку - мелені горіхи.
Білок може трохи осісти внизу коржа, якщо багато - ліпше відрізати.
В залежності від нашої захцянки
, можемо пекти: 1 порцію макового коржа і 0,5 порції горіхового або навпаки, а можна тільки 1 маковий або 1 горіховий. Я пекла цілий маковий (потім розрізала його на 2 коржі) і половину горіхового.
Кавовий крем:400 гр масла
2 яйця
2 скл. цукру-пудри
Масло розтерти (я розтираю в макітрі, щось я не довіряю іншим методам), яйця і цукор збити (це я робила в комбайні). Підсмажити на пательні 2-3 ст.л. муки до бронзового кольору, окремо заварити натуральну каву (я заварюю в турці, можна просто запарити), коли вистигне змішати муку з кавою до консистенції густої сметани (потрібно десь півсклянки, може трошки менше, я даю на смак). До масла поступово додавати яйця розтерті з цукром, а тоді каву.
Тепер збираємо торт:
маковий корж
крем
горіховий корж
крем
бізе
крем
маковий корж
Ось що получилось:
Смачного