Торт"Квітка"
Безквіт: 12 яєць, 12 ст. л. цукру, 12 ст.л.борошна,1 ч.л. амоняку або порошку до печива.
Приготування.
Білки відділити від жовтків і збивати потрохи додаючи цукор.Потім легко вимішати з жовтками,додати борошно вимішане з амоняком.Пекти 45 хв.Потім розрізати його на 2 частини(2 коржа).
Маковий корж: 6 білків,1 скл.цукру,1 скл.маку меленого,1п.(100 г.) білої кокосової стружки, 1 п. ванільного цукру.
Білки збити з цукром,додати решту складників,вимішати і спекти корж.
Крем.
Крем № 1: 6 жовтків,1 скл. цукру,0,5 скл.молока( я брала 1,5 скл.молока), 300 г. масла,лимон.
Я робила так: склянку молока влила в каструлю,всипала туди цукор і поставила на вогонь, окремо розвела жовтки в 0,5 скл. молока,додала тудиж 1 ст.л. муки і 1 ст. л. крохмалю.Все добре розмішала і влила до молока,що на газі,помішувала поки не загусне.Відклала на сторону най охолоджується.Потім збила з маслом, а замість лимона(там треба було дати сік і цедру 1 лимона) розвела 2 горіхових капучіно в 2 ст. л.гарячої води і поступово вливаючи збивала крем.
Крем№ 2: 1б.вареного згущоного молока, 400 г масла, 1 ст. л.розчинної кави, 1 ст.л. коньяку.
Згущонку збити з маслом,додати каву розчинену в 1 ч. л.гарячої води і коньяк.Все збити міксером.
Безквіт скропити сиропом з коньяком( з 100 г цукру і 2 ст.л. води- заварити сироп,охолодити і додати 50 г. коньяку).
Збираємо торт.
Безквіт-крем№1-маковий корж-крем№2-безквіт.
Я ще в середину виклала шар безквітного печива.
Це торт в розрізі: