Згадала чудовий цвібак моєї бабуні. Приготування завжди було ретельним:на вазі зважувалося яйця, тоді одне з них треба було "вкрасти" і на вагу яєць мінус це одне зважувалося стільки ж цукру і стільки ж борошна.
Для нас малих це було цікавим процесом. Цвібак виходив високий і пухкий.
Цей варіант не такий клопіткий. Все робиться дуже швидко.
Цвібак з ревеневою начинкоюТісто:
6 яєць,
4 ст.л. олії,
1,5 скл. борошна,
1 скл. цукру
1 ст.л. розпушувача для тіста
Начинка:
ревінь(побільше:))
цукор на смак
желатин 2 ст.л.
Приготування:
яйця збити спочатку самі, потім з цукром. Борошно просіяти з розпушувачем. Легко вимішати, додати олію.
Форму застелити промасленим папером. Пекти при 180 близько 45 хв.
Бісквіт розрізати навпіл.
Для начинки ревінь помити, порізати кусочками впоперек. Додавши трохи води, притушити на сковорідці, щоб зм'як.(В мене була ціла сковорідка ревеню.) Поцукрувати до смаку. Желатин розчинити в невеликій кількості води, інтенсивно розмішати з ревенем.
Ледь теплим перемастити коржі. Я ще їх попередньо тонко змастила варенням з яблук, можна іншим варенням для смужки іншого кольору.
Верх прикрасити за бажанням. В мене полито білим шоколадом.
Смачного.
Така ревенева галяретка дуже смачна і пасує до цього тіста. Наступного разу зроблю її більше!
Ідею начинки підглянула в "Кулінарних секретах сестри Ольги"