Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


 Смакує у Славочки-1, запрошую у світ моїх смаків :)
Славочка
24 травня 2010 00:18
Повідомлення #121


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Хочу поділитися рецептом горіхового торта, улюбленого з дитинства. Рецепт мами, чи бабуні, чи прабабуні? amam Коли він на столі--вже свято вдома. В тортику нема ні грама борошна.

Мамин горіховий торт





Рецепт простий:
для бісквіту на 10 яєць 300г мелених горіхів, 300 г цукру, 2 ст.л. мелених сухарів, 2 ст.л. какао.
Крем: 300 г масла, 1 б. вареного згущеного молока, какао, сік півлимона.

Я цього разу зробила 2 коржі для тортівниці діаметром 26 см.
на один корж: 5 білків збити з 150 г(6 ст.л.) цукру, зменшити швидкість міксера, вмішати по одному жовтки. Ложкою легко вимішати з меленими горіхами(1 повна склянка), додати по 1 ст.л. сухарів, какао.
Коржі пекти при 180.Перевірити готовність з допомогою сірничка--має бути сухий.
В крем цього разу замість соку лимона додала 2 ст.л. міцної завареної кави і 1 ст.л. коньяку.

Повідомлення відредагував Славочка - 25 травня 2010 15:52
Перейти на початок сторінки
Іванка
25 травня 2010 14:44
Повідомлення #122


Файна господиня
  • 51

Репутація: 419
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 713
Реєстрація: 16.05.2009

ICQ:--

Бали: 112
Гарний рецепт winked на фото дуже апетитно виглядає winked навіть не віриться що там немає муки це мене зацікавило

Повідомлення відредагував Іванка - 25 травня 2010 15:46
Перейти на початок сторінки
Славочка
25 травня 2010 15:00
Повідомлення #123


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Бефстроганов



Потрібно:
700 г яловичої вирізки,
200 г 20% сметани,
1 середня цибулина,
¼ ст. вершків (20%),
1ч.л крохмалю,
0,5ст. томатного соусу «Сацебелі»

сіль, перець, олія.

Приготування
М’ясо нарізати пластиками. Відбиваємо, перчимо й ще раз відбиваємо. Нарізаємо впоперек волокон довгою тонкою соломкою. У більшу сковороду налити олію й добре розігріти. Обсмажити м'ясо на сильному вогні. Зменшити вогонь і додати до м'яса цибулю, нарізану невеликими кубиками. Обсмажити разом 1-2хв., помішуючи, посолити. Додаємо до м'яса томатний соус (якщо соус густий, розбавляємо його гарячою водою до 0,5ст., до стану рідкої сметани). Тушимо під кришкою на мінімальному вогні.

Соус:
Крохмаль розводимо в ¼ ст. холодної води, додаємо вершки. Виливаємо в каструльку й ставимо на невеликий вогонь. Постійно помішуємо. Коли маса прогріється й почне "пихкати", додаємо сметану. Прогріваємо соус, при постійнім помішуванні ~ 2-3 хв.

Вливаємо сметаний соус у м'ясо. Перемішати й тушити ( під кришкою) бефстроганов ще 15-20 хв. Подавати теплим, на гарнір в ідеалі – смажена картопля, але гарний і з рисом і макаронами.
Я врахувала,що будуть їсти діти, то ж соусу «Сацебелі» дала лише 2 ст.л.
Рецепт побачила в жж у niksya

Перейти на початок сторінки
Славочка
25 травня 2010 15:02
Повідомлення #124


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Цитата: Іванка
навіть не віриться що там немає муки

Іванко, пекла його вже давно, в мами перепитувала. Все вірно, бісквіт дуже повітряний!
Перейти на початок сторінки
Славочка
25 травня 2010 15:11
Повідомлення #125


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
М'ясний рулет з чорносливом

Мала спекти курячу ковбасу від Іванки, то в результаті з курячого м'яса залишилось 3 шматки, тому вийшло таке:
Потрібно:
3 курячі філе
500г говядини
1 яйце
2-3 зубці часнику
кілька скибок розмоченого білого хліба
1 ст.л. крохмалю
сіль, перець
М'ясо і хліб змолоти, додати решту складових. Добре вимішати. Розділити масу на дві частини. Викласти рівним шаром на пергамент. Зверху розмочений чорнослив, скрутити з допомогою паперу рулет. Викласти на бляшку, змащену олією, швом донизу. Запікати в духовці при 180 градусах близько години.
В мене вийшло два рулети. Один--з чорносливом, інший-- з шаром дрібно тертої моркви, притушеної на олії

Звіти та відгуки тут

Повідомлення відредагував Натонька - 17 листопада 2013 18:26
Перейти на початок сторінки
Славочка
25 травня 2010 15:22
Повідомлення #126


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Налисники з шампіньйонами і бринзою


Начинка:
400 г шампіньйонів
200 г бринзи
1 цибулина
Посмажити на олії цибульку кубиками до прозорості, покласти порізані шампіньйони, посмажити. Коли остудиться, блендером подрібнити.
Бринзу потерти на моркв'яній терці. Отриманим фаршем намастити тонкі налисники.
Обсмажити на маслі до рум'яної кірочки, вмочивши у збите яйце.
Перейти на початок сторінки
Іванка
25 травня 2010 15:22
Повідомлення #127


Файна господиня
  • 51

Репутація: 419
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 713
Реєстрація: 16.05.2009

ICQ:--

Бали: 112
Дуже апетитні рулетики winked я дуже люблю м ясні вироби smile особливо у поєднанні з чорносливом
Начинка у налисників така незвичайна winked попробую а то з масом трохи вже проїлися ,а це щось новеньке буде чим гостей дивувати smile

Повідомлення відредагував Іванка - 25 травня 2010 16:25
Перейти на початок сторінки
Славочка
25 травня 2010 15:26
Повідомлення #128


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Ще одна ідея закуски
Тарталетки з печінковим паштетом


рецепт паштету є у мене в каталозі.
Перейти на початок сторінки
Славочка
25 травня 2010 15:30
Повідомлення #129


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
А це вже доці улюблена закуска
Крабові палички в клярі


палички обваляти в борошні, вмочити у збите яйце або кляр, обсмажити на розігрітій олії.
Перейти на початок сторінки
Іванка
25 травня 2010 15:45
Повідомлення #130


Файна господиня
  • 51

Репутація: 419
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 713
Реєстрація: 16.05.2009

ICQ:--

Бали: 112
Тарталетки дуже ефектно виглядають winked а самі тарталетки ти теж пекла ?
Перейти на початок сторінки
Тема закрыта




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 23 листопада 2024 18:17

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 17
Гостей: 11
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100