Хочу поділитися рецептом горіхового торта, улюбленого з дитинства. Рецепт мами, чи бабуні, чи прабабуні?
Коли він на столі--вже свято вдома. В тортику нема ні грама борошна.
Мамин горіховий тортРецепт простий:
для бісквіту на 10 яєць 300г мелених горіхів, 300 г цукру, 2 ст.л. мелених сухарів, 2 ст.л. какао.
Крем: 300 г масла, 1 б. вареного згущеного молока, какао, сік півлимона.
Я цього разу зробила 2 коржі для тортівниці діаметром 26 см.
на один корж: 5 білків збити з 150 г(6 ст.л.) цукру, зменшити швидкість міксера, вмішати по одному жовтки. Ложкою легко вимішати з меленими горіхами(1 повна склянка), додати по 1 ст.л. сухарів, какао.
Коржі пекти при 180.Перевірити готовність з допомогою сірничка--має бути сухий.
В крем цього разу замість соку лимона додала 2 ст.л. міцної завареної кави і 1 ст.л. коньяку.