Торт "Маково-абрикосовий"
Маковий корж:1ст. цукру
1ст. муки
1 яйце
1ст. сметани
0,5ст. маку
1 ч.л. гашеної оцтом соди
жменю ізюму за бажанням
Збити цукор з яйцем, Дод. поступово всі ішні продукти і вимішувати. Спекти корж. поділити на 2 част.
Білий корж:1ст. цукру
1ст. муки
1 яйце
1ст. сметани
1 ч.л. гашеної оцтом соди
Так само як і маковий.
Для прослойки:
2пач. желе червоного
абрикосове варення
Заливала галяретку в тій же бляшці що й пекла. На низ постелила фольгу.
Крем:750мл молока
100г масла
200г цукру
дрібка солі
1 пак. ванільного пудингу (розрахований на 750мл молока або 1,5 пак на 500мл)
ванілін
сік і цедра 1 лимона+2ст. л. цукру+1ст. л. крохмалю
Поставити 600мл молока на вогонь, додати цукор, помішуючи довести до кипіння.
150мл молока змішати з пудингом і дрібкою солі. Це ввести цівкою у закипівше молоко інтенсивно помішуючи вінчиком. На маленькому вогні ппроварити хвилину помішуючи. Зняти з вогню, накрити плівкою.
Сік і цедру лимона змішати з цукром і крохмалем, довести до кипіння на малому вогні. Коли вистигне ввести в заварний крем. Збити міксером(блендером як будуть комки). Як все вистигне вбити масло.
Складати:
Маковий-крем-перенести желе з фольги(перевернула з фольгою. а тоді помаленько від"єднувала)-змастила трошки кремом(щоб тримався наступний корж)-білий корж-крем-прослойка варення-корж білий-крем-желе-крем-маковий Верх прикрашаємо за своїм уподобанням. Смачного!!!