Розпочався сезон консервації - у кого швидше,у кого пізніше.Цього року року мені крупно повезло: на дачі я ще ні разу не була, але продуктами городництва мене справно постачає моя люба свекрушенька . Принесла була зелений горошок, хоч і дуже не вчасно (у сина днюха!), але вже потереблений, тож гріх відмовлятися.
Зелений горошок
Горошок перебирають і 3 хв кип'ятять із сіллю і цукром (на 1 л води - 1.5 ст.л.солі,1.5 ст.л.цукру). Гарячий горошок розкладають у банки і заливають гарячою водою,яка залишилась після кип'ятіння, додаючи 3 г лимонної кислоти на 1 л рідини. Стерилізувати 0.5 л - 3.5 год.(цього разу змахлювала - скоротила на пів години...подивимось)))
Рецептом користуюсь уже багато років...коли стала молодою газдинею переписала собі звідкісь...уже не пам'ятаю...
Смачного!
Повідомлення відредагував idianka - 12 липня 2010 22:21
--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.
Вишні помити, видалити кісточки. Я відразу складаю в банки, пересипаючи цукром ( на 0.5 л - 4-5 ст.л.), додаю по 1/3 кав.л. лимонної кислоти для збереження кольору. Ставлю стерилізувати - 15 хв. Закатую, перевертаю догори дном і залишаю до повного остигання. Від таких вишень у мене немає печії (що теж не мало важливо).
Дуже люблю деруни: звичайні і з всілякими доповненнями. Один із різновидностей - з кабачком.Так як сімейка у мене нівроку (як у відомому жарті:"Діду, а комуністи у вас в селі є?" "Є кому їсти, є" ),то
1.5 кг картоплі 0.5 кг кабачків велика цибулина сіль 0.5.кав.л. соди (для пухкості) ~3-4 ст.л.борошна яйце
Кабачок натерти на буряковій терці і віддушити сік ( якщо цього не зробити - деруни будуть розлазитись).Картоплю очистити, помити (кому я розказую ), натерти на терці або комбайні. Так як картопля зараз молода і містить в собі багато рідини, натерти на крупнішій терці,а не на звичній (але й не на буряковій). Додати терту цибулю, яйце, 0.5 кав.л. соди, солі до смаку,~3-4 ст.л.борошна.Вимішати до однорідності і смажити на добре розігрітій сковороді з додаванням олії. Подавати з сметаною.
Смачного!
--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.
Діаночко! Зараз, саме смажу дерунчики за Твоїм рецептом....ну і смачні!!!!Поки готувала...то непомітно з"їла ...майже половину сама ,хрумкі такі,.. і просто самі стрибають до рота...! Фотик у сина,якщо залишиться щось...то виставлю фото! Дякую за чудову вечерю!!!! Діанко,фото даю сюди,бо ...щось тему"Що у нас сьогодні на столі"...не можу знайти...
Повідомлення відредагував Майя Шутенко - 13 липня 2010 23:17