це дійсно смачно! Смак не те що не гірший за магазинний, а...ну, ви розумієте, приготоване вдома, з любов'ю... І не так складно, як здається )) потрошки, потрошки і готово
--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.
Дякую за смачний пляцок, пекла уже кілька разів, дуже всім подобається. Я, правда, для швидшої роботи використовую готову макову масу, додаючи яйця і порошок для печива.
Виставлю деякі рецепти страв, які готувала ще на день народження
Сирні тарталетки і салат "Експромт"
Сирні тарталетки:
200г твердого сиру 1ст.л. крохмалу
Сир натерти на дрібній терці, додати крохмал. Викладати на суху гарячу сковороду, смажити з одного боку, переносити за допомогою лопатки на форму (перевернуту склянку), притискати руками, охолодити на формі. Наповнити за власним смаком.
Рецепт з сайту cookorama.net
Салат "Експромт":
100 г консервованої кукурудзи 1 б. консервованої квасолі 3 яйця 2 мариновані огірочки 300 г шинки цибуля майонез
Чесно кажучи, тарталетки була зробила, а що в них покладу до останнього не знала, салат народився з тих продуктів, які просто залишились від інших страв. Тим не менше, вийшло навіть дуже смачно. Отже, кукурудзу і квасолю відцідити, яйця порізати кубиком, огірки і шинку соломкою, цибулю просто дрібненько, сіль, перець до смаку, заправити майонезом.
Смачного!
--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.
Дуже смачні мафіни, подавала їх до бульйону. Рецепт від lubany-b з ЖЖ, внесла деякі зміни ))
200 г курячого філе 2 яйця 4 ст.л. олії 150 мл сметани пів цибулини 1/2 ч.л. цукру 1/2 ч.л. солі 170 г борошна 1 ст.л. розпушувача
Куряче філе порізати невеликим кубиком, цибулю дрібненько. Змішати яйця з сметаною і олією, додати куряче філе і цибулю, сіль, цукор. Всипати просіяне борошно і розпушувач. вимішати. Накладати в форми на половину. Пекти при t180C.
Фото не вельми вдале, тим не менше рибка була дуже смачна
Сьомга, запечена в вершках
Філе сьомги порізати порційними шматками, замаринувати в соєвому соусі, трохи лимонного соку і меленого перцю. Залишити на деякий час прмаринуватись. Викласти на змащене деко, залити до половини вершками. Запікати при 180С.
Смачного!
--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.
200 г масла чи маггарину 8 жовтків 400 г борошна 3 ст.л. сметани 1 скл. цукру 2 ч.л. розпушувачу
М'яке масло розтерти з цукром. не припиняючи збивати, по одному додати жовтки, сметану. В кінці додати борошно з розпушувачем, замісити м'яке тісто. Розділити на 3 частини.
Макове безе: 1 скл. маку 1 скл. цукру 8 білків
0.5 л банка вишень консервованих горіхи
Мак розтерти в кавомолці (я не запарюю). Білки збити до стійкої піни, поступово додаючи цукор. Обережно вимішати з маком.
Деко вистелити пергаментом, змастити жиром. Для першого коржа викласти тісто, зверху третину макового безе. Для двох інших коржів тісто посипати вишнями і горіхами, зверху викласти макове безе. Пекти коржі при t170С 20-25 хв. Охолодити і перекласти кремом.
Крем:
1.5 скл. вершків чи сметани 1 скл. цукру 2 п. киселю вишневого або малинового 400 г масла
Вершки з цукром поставити на малий вогонь, розвести в них кисіль і, помішуючи, варити до загустіння. Охолодити, збити з маслом. Крем підходить під мастику.
Рецепт від весільної кухарки - пані Стефи ( з моїми доповненнями).