Завтра відправляю своїх бешкетників до бабусі в село.І вирішила напекти гостинців в дорогу.
Шоколадні кекси
( 2 в 1)
1 варіант - підійде для пошановувачів вологої випічки
200 г борошна
200 г масла
1 скл. цукру
3-4 яйця ( залежно від величини)
2 ст.л какао
3-4 ст.л.молока
100 г очищених горіхів
100 г родзинок
50 г цукатів
цедра з половини лимона ( можна обійтись)
ванілін
2 ст.л. варення
цукрова пудра
Заварити какао з однією ложкою цукру і молоком ( можна замінити гірким шоколадом - пів плитки). Розтерти масло з цукром,ваніліном і лимонною цедрою, додавати по одному яйцю і ложці какао. Потім всипте борошно,розітріть на однорідну масу, вимішайте з грубо посіченими горіхами, родзинками, нарізаними цукатами і варенням. Цією масою наповніть змащені жиром і посипані сухарями форми. Випікати при t 190-200 С 30-40 хв. Як почне відставати від форм, витягнути з духовки.Охолоджені кекси посипте цукровою пудрою.
А тепер увага!
2 варіантДо цього всього додати пачечку розпушувача і вийде отаке.
Обидва варіанти смачні.
Рецепт з маминого зошита.
Смачного!