Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 В гості до Діанки, Смакота
Іванка
7 квітня 2010 17:53
Повідомлення #21


Файна господиня
  • 51

Репутація: 419
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 713
Реєстрація: 16.05.2009

ICQ:--

Бали: 112


Діанка,Вітаю з власною темою! Буду заходити в гості smile
дякую за гарні рецепти печива
Перейти на початок сторінки
idianka
8 квітня 2010 09:24
Повідомлення #22


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2171
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:--

Бали: 5259
"Квашений" борщик





Для початку треба мати квашений буряк. Для цього невеликі плоди (краще світлі,бо темні можуть почорніти) чистять, миють, розрізають, складають в скляну банку, заливають холодною водою і ставлять в тепле місце для квашення. Зверху утворюється пінка, яку слід збирати. Коли вкваситься, зберігати в холодному місці (може утворюватись плісінь, її просто зібрати і викинути) . Літрової банки мені вистачає на 4-5 борщиків .

Отже , квашений буряк і сирий нарізаємо соломкою, вкидуємо в каструльку, заливаємо водою або м'ясним бульйоном, додати буряковий квас, в якому квасились буряки, ставимо варити. Можна вкинути корінець петрушки. За той час підсмажуємо дрібнонарізану цибульку, хто не любить можна вкинути цілу цибулину, потім вийняти. Можна додати трішки пшона. Доводимо до готовності (буряк має бути зварений), солимо, перчимо, додаємо улюблені приправи (у мене лавровий лист,орегано,зелень петрушки...). Якщо хто любить гостріше, можна додати оцту або лимонного соку.
В нас його їдять з грибними вушками, або в прикуску з відвареною картоплею чи варениками, або без нічого (як моя сестра каже "з безом" :lol: ). Дуже смачно і легко після затяжних свят :lol: .

Смачного!

Повідомлення відредагував idianka - 18 вересня 2011 13:47
--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
Volo-shka
8 квітня 2010 09:39
Повідомлення #23


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1646
Реєстрація: 26.10.2009

ICQ:--

Бали: 2713
Христос Воскрес!
idianka , вітаю із відкриттям власної теми. Смачних рецептів, вдячних гостей, натхнення і невичерпної енергії, і звичайно трохи вільного часу, щоб могла радувати нас своїми шедеврами love
Чудові у тебе пляцки (от ще трохи часу чи свят щоб це все перепробувати request )
Перейти на початок сторінки
Коко Шанель
8 квітня 2010 11:28
Повідомлення #24


Файна господиня
  • 51

Репутація: 358
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 724
Реєстрація: 19.09.2009

ICQ:--

Бали: 415
Діаночко! Вибач за запізненя, але прийми иої привітання з відкриттям власної темки!!!
Нехай натхнення ніколи не покидає тебе у створенні кулінарних шедеврів, бажаю не надто втомлюватися від кухні і, звичайно, вдячних шанувальників твоєї майстерності!!!

Пляцки чудові, і борщик корисний, я теж іноді такий роблю,але варю потім як звичайний борщ з капустою та картоплею, так варили мої бабуся й мама..буряк дає неповторний смак, таку приємну кислинку, крім того, зникає специфічний запах сирого буряка, борщ набуває особливого відтінку...Дякую, що нагадала!!!
Перейти на початок сторінки
Valentina
9 квітня 2010 14:30
Повідомлення #25


Файна господиня
  • 51

Репутація: 0
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 0
Реєстрація: 25.12.2020

ICQ:--

Бали: 80

idianka

Вітаю із відкриттям темки! Чекаю смачних рецептів!


Дякую за чудові рецепти пляцків. Обов"язково спробую спекти

Повідомлення відредагував Valentina - 9 квітня 2010 15:31
Перейти на початок сторінки
idianka
10 квітня 2010 13:26
Повідомлення #26


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2171
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:--

Бали: 5259
Приємно отримувати гарні побажання,але не треба розслаблятись :smile:


Книглі





Сиру картоплю обчистити, натерти на дрібній терці, відкинути на сито над посудиною, щоб стекла зайва рідина. Тоді готові книглі не будуть сірими (взагалі це ще залежить від сорту картоплі). Злити рідину, крохмаль, що осів, додати в тісто. Додати ложку-дві картопляного пюре, сіль, муки стільки, щоб тісто не розповзалось у воді. Вимісити ложкою тісто. Кидати в окріп за допомогою ложки, змоченої в воді (прямо в кастрюлі). Зразу не перемішувати, бо буде каша , почекати поки почнуть спливати. Тоді легко рухами знизу догори перемішати . Варити 7-10 хв з моменту закипання. Витягти з окропу, полити підсмаженою цибулькою або маслом. Подавати з сметаною.

Смачного!

Повідомлення відредагував idianka - 21 липня 2018 00:23
--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
idianka
10 квітня 2010 13:29
Повідомлення #27


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2171
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:--

Бали: 5259
Салат "Гніздо глухаря"




Пекінська капуста - 200 г
Куряче філе - 2 шт.
Морквина - 1 шт.
Цибулина -1 шт.
Картопля

Куряче філе відварити(можна посмажити,а також використати залишки курки їстівні :lol: ).В оригіналі рецепту морква,цибуля і картопля обсмажувались на окремих сковорідках,але в процесі для мене це виявилось занадто жирним.Отже,сиру морквину потерти на корейській тертці,цибулину порізати соломкою,замаринувати.Картоплю,порізану соломкою,все ж таки обсмажити :lol: (можна взяти готову в пакетиках,якщо не задумуватись про її склад).Також посікти капусту(в оригіналі її теж не було).
Все змішати,посолити,поперчити,заправити майонезом.Салат краще їсти щойно приготованим,бо з часом картопля розм'якає і вже не той смак.

Смачного!

Рецепт взятий від Б.Бурди

Повідомлення відредагував idianka - 17 вересня 2011 18:28
--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
ІНЕСА
10 квітня 2010 15:25
Повідомлення #28


Файна господиня
  • 51

Репутація: 184
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 731
Реєстрація: 14.10.2009

ICQ:--

Бали: 453
idianka,
Так приємно бачити тут цю страву.Я про книдлі.В мене це називається лемківські галушки.Це страва моєї бабусі,переселенки з ПОЛЬЩІ.Дякую!!!!! smile

Повідомлення відредагував ІНЕСА - 10 квітня 2010 16:25
Перейти на початок сторінки
gutka
10 квітня 2010 16:36
Повідомлення #29


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
Цитата: idianka
Літрової банки мені вистачає на 4-5 борщиків.

а я цієї осені вперше зробила 3-літрову банку, але буряковий квас злила, а з бурячками незнала що робити, то викинула....хочу сказати що борщ з додаванням квасу має чудовий смак та колір, ну а про його користь я вже раніше писала тут

Повідомлення відредагував gutka - 10 квітня 2010 17:40
Перейти на початок сторінки
Irina
10 квітня 2010 17:19
Повідомлення #30


Файна господиня
  • 51

Репутація: 98
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 570
Реєстрація: 26.10.2009

ICQ:--

Бали: 230
Цитата: gutka
а з бурячками незнала що робити, то викинула....

Катя, навіщо викинула? Такий смачний борщ з тими бурячками. Раніше я тільки такий і варила борщ, а тепер щось розлінилась... feel
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




3 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 3)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 04:23

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 21
Гостей: 18
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100