Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 що готуємо на Паску?, м"яско, ковбаски і т.д
Калинович
5 квітня 2012 11:45
Повідомлення #101


Маленька господарочка
  • 17

Репутація: 11
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 18
Реєстрація: 3.04.2012

ICQ:--

Бали: 124
idianka, мене саму це дуже дивує, що навіть сусідні села не переймають одні в других рецепти. А може воно і добре, що кожне село самобутнє... Я прошу дівчат ділитись і своїми рецептами, переконалась на власному досвіді, що найкраще нове - то добре забуде старе, ну і вірю, що якась є таїна в тих стародавніх стравах. :bully:
Ох, lana, я щойно прочитала Ваш рецепт Паски з сюрпризом і дуже захотілось і собі таку спробувати... Маю відчуття, що коріння цього творіння також десь тут, бо дуже вже смачно і з душею виглядає.
Обіцяно мені ще 3 автентичні Великодні страви: з села поблизу Івано-Франківська, з села поблизу Гути та лемківську страву. Буду викладати потрошку.
Перейти на початок сторінки
Калинович
5 квітня 2012 12:13
Повідомлення #102


Маленька господарочка
  • 17

Репутація: 11
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 18
Реєстрація: 3.04.2012

ICQ:--

Бали: 124
Отже, продовжую.
Стародавня страва з приміського села. "Великодня свинка"
-1,5-2 кг мяса (задня частина, свинина) - розрізати таким способом, щоб утворилась торбинка з стінками десь в 1 палець, трохи відбити, посолити, поперчити, почасничити, при потребі торбинку зшиваємо білими нитками)
-1,5-2 хліба (рекомендовано так званий "залізнодорожній") щипати невеликими кусками
-6-8 яєць
- тертий хрін, часник, зелень
- тушена цибулька та 1 сира цибулинка різана дрібненько
- сіль, перець.
Начинку вимішуємо, напихаємо неповну торбинку.
Запікаємо на змащеній пательні 1-1,5 години - доки гарно не зарумяниться.
Що ж, як бачите, принцип приготування Великодньої страви дуже подібний, різняться тільки деталі. Все-ж таки страви зібрані з одного регіону. Тож пробуйте, може віднайдете свій рецепт, який будуть памятати Ваші внуки :t1002:
Перейти на початок сторінки
Юлія Кущик
6 квітня 2012 09:24
Повідомлення #103


Маленька господарочка
  • 17

Репутація: 6
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 22
Реєстрація: 9.11.2011

ICQ:--

Бали: 124
У нас дома (в Коломиї) завжди готовлять цвіклі та мішанину. Мішанина - ріжем досить великими кусочками копчену домашню ковбасу, м"ясо, підчеревину, яйця, сир (творог), хрін (настругати ножем) все солим і перемішуєм.
Перейти на початок сторінки
Калинович
7 квітня 2012 14:22
Повідомлення #104


Маленька господарочка
  • 17

Репутація: 11
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 18
Реєстрація: 3.04.2012

ICQ:--

Бали: 124
Так, Юля, це саме та основна холодна страва на Великдень. А ще перед початком Великоднього сніданку всій родині треба розділити одне свячене яєчко (щоб злагода була)...
Перейти на початок сторінки
ІНЕСА
7 квітня 2012 15:08
Повідомлення #105


Файна господиня
  • 51

Репутація: 184
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 731
Реєстрація: 14.10.2009

ICQ:--

Бали: 453
Цитата: Юлія Кущик
Мішанина -

І ми також таке їмо,але в ми вдома ріжемо не великими кусками,я люблю так порізане кубиками,як на салат.А хрін маємо наперед натертий в банці,але на найдрібнішому терку.
Цитата: Калинович
А ще перед початком Великоднього сніданку всій родині треба розділити одне свячене яєчко

В нас також так заведено,але це не просто освячене яйце, а почищене.Ми в кошик його кладем перед освяченням вже без шкаралупи. :no:
Перейти на початок сторінки
oksana_k
7 квітня 2012 15:13
Повідомлення #106


Файна господиня
  • 51

Репутація: 317
Група: Кондитер
Повідомлень: 371
Реєстрація: 1.07.2010

ICQ:--

Бали: 915
Цитата: ІНЕСА
Ми в кошик його кладем перед освяченням вже без шкаралупи.

І у нас так само.
Перейти на початок сторінки
Калинович
9 квітня 2012 09:32
Повідомлення #107


Маленька господарочка
  • 17

Репутація: 11
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 18
Реєстрація: 3.04.2012

ICQ:--

Бали: 124
Ну що ж , пропоную ще одну стародавню лемківську великодню страву.
Великодні ребра фаршировані.
- теляча грудинка (тут треба купити не надто молоду грудинку і не надто стару - щоб ребра вже були добре сформовані, але мясо щоб не було темно-червоного кольору). Грудинку надрізаємо кишенькою - надріз робимо не з того боку, де хребет, а з протилежного (щоб між ребрами і мясом зробилась кишенька)
Начиняємо:
-0,5 кг фаршу мішаного
-3 яйця
-0,5 батона вимоченого в молоці
- кулак тертих сухарів
-трохи сушених грибочків
-пасерована морква з цибулею
-часничок, перець, сіль до смаку
Начиняємо ребра, ниткою зашиваємо кишеньку (голку встромляємо поміж реберця)
Пательню змастити, трохи водички, кладемо реберця, замотуємо фольгою. Печемо 1-1,5 (залежно від величини ребер). Потім фольгу знімаємо і запікаємо до румяного кольору. Потім в ідеалі треба попросити чоловіка, шоб пласкогубцями повитягав ребра, поки страва гаряча. Але то не завжди вдається зробити. Звичайно, що без реберець зручніше нарізати, але на смак страви це не впливає.
Страва надзвичайно смачна як холодна, так і гаряча.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
9 квітня 2012 10:14
Повідомлення #108


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
А я дуже люблю на Пасху соус чи пак салат з дрібно тертих яєць, хрону і майонезу - можна зїсти багато-багато...
Ще буде домашнє печене мясо, домашня ковбаса, фарширований індик, сирник і торт горіховий...
Перейти на початок сторінки
Калинович
9 квітня 2012 10:41
Повідомлення #109


Маленька господарочка
  • 17

Репутація: 11
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 18
Реєстрація: 3.04.2012

ICQ:--

Бали: 124
То, Іруся, виходить, у Вашій родині також є свої традиційні справді українські страви :winked: Я вже тепер знаю, чим пахне Великдень у Вашій хаті... :love:
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
9 квітня 2012 11:21
Повідомлення #110


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Калинович
То, Іруся, виходить, у Вашій родині також є свої традиційні справді українські страви :winked: Я вже тепер знаю, чим пахне Великдень у Вашій хаті... :love:


То правда, що є свої традиції - як і в кожній сім'ї :m05108: . Ще, певно, спечу плесканки - солону і солодку - дуже їх любимо - ця традиція прийшла з родини чоловіка.
І для полегшення травлення :lol: - борщ.
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 23 листопада 2024 02:08

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 24
Гостей: 12
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100