Ой, дівчатонька...Нагадали ви мені, що треба, нарешті, меню скласти на Паску...Я на роботі, а після роботи в четвер тре йти на службу, де будуть читати 12 Євангелій, служба довга, майже 4 години...і запалену свічку звідти треба принести додому неушкодженою, і намалювати на сволоці кіптявою хреста....Той хрестик оберігатиме оселю від поганих людей, вроків, поганих очей і крадіжок...Тож в четвер не матиму коли...У п"ятницю теж служиться ввечері в церкві, залишається тільки субота, і то не зранку, бо зранку в нас літургія для малих дітей, а також сповідь і причастя, веду своїх двох гавриків...Прямо не знаю, коли й паски мені пекти...
А готувати буду ось що:
холодець - обов"язково, мої люблять( свиняча ніжка і курятина)
котлети (дітям, признають тільки мелене м"ясо, все інше їм не "жується"
м"ясний рулет( ще не визначилася, який, з наших, дрімфудівських)
ковбаса( якщо вдасться купити кишок)
можливо паштет, або печінковий торт
налисники з печінкою і м"ясом
фарширований перець ( наморозила вагон)
Паски звичайно ж!
два різних пляцочки з дрімфудівських, ще не визначилась...
сир запечений ( у нас це традиційно) солодкий з родзинками та цукатами
і паска сирна сира( хочу зробити вперше, підозрюю, що дуже смачна, там вершки і масло...)
О, а про салати забула...я до таких ситного м"ясива не дуже хочу салати з майонезом...а роблю зазвичай щось легеньке, овочеве. типу, "весняний" з редискою , свіжим огірком та вареним яйцем, але чоловік любить дуже "Австрійський" з рибною консервою в олії, яйцями, білками яєць, маслом та сиром...все шарами з майонезом...Салатик ситний дуууже...
Все це дуже орієнтовно, там буде видно, що встигну!
Напевно, треба зробити заготовки, все продумати, а вже в суботу все звести докупи!
Напишіть ще, хто які організаційні хитрощі використовує, щоб усе встигнути ( я людина неорганізована, нічого не встигаю і мені це потрібно!)