Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 що готуємо на Паску?, м"яско, ковбаски і т.д
vika
3 квітня 2012 15:01
Повідомлення #91


Файна господиня
  • 51

Репутація: 168
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 400
Реєстрація: 27.08.2010

ICQ:--

Бали: 882
Цитата: Калинович
"Великодні коржі".

на батьківщині мого чоловіка така страва називається "начинка", тільки там усе вимішується, а не складається шарами. Справді надзвичайно смачно.
А для мене Великдень пахне домашньою шинкою і ковбаскою. На жаль. зараз не маємо можливості готувати із свого мяска тому в мене така згадка із дитинства.
Перейти на початок сторінки
Калинович
3 квітня 2012 15:13
Повідомлення #92


Маленька господарочка
  • 17

Репутація: 11
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 18
Реєстрація: 3.04.2012

ICQ:--

Бали: 124
Так, варіантів такої страви є немало. На тій же Тисменничині, звідки моя мама, готують і варіант такий:
1.Відварюється багато домашньої лапші (так зване "тісто") - замішане тільки на домашній яйцях, порізане досить широкими сужками. В відварену лапшу додаємо:
-багато яєць (6-8 шт.)
- розтоплений смалець, олію чи маргарин, сіль, перець, багато часнику
2.Великі кусні мяса (десь 10х10 чи 15х15) натираємо сіллю, перцем, часником, додаємо тертого хріну
3.Пательню змастити, дати трохи води, викласти мясо, зверху викладаємо суміш лапші з яйцями і запікаємо в духовці. Боже, цей запах мене переслідує :m0521:
Я згадала, як у нас гостювала жіночка з Росії, вона так з смаком наїлась тієї печені і в таких величезних кількостях, що їй аж зле стало. А коли попустило, вона ще впоминалась :laughing:
Перейти на початок сторінки
Soni
3 квітня 2012 15:14
Повідомлення #93


Файна господиня
  • 51

Репутація: 2592
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1893
Реєстрація: 22.10.2010

ICQ:--

Бали: 6901
А в мене Великдень пахне хроном вареним яєчком і домашньою шинкою, завжди бабуся коптила свою, а тепер ми коли є можливість коптимо а ні то купуєм.
Перейти на початок сторінки
Христя
3 квітня 2012 16:29
Повідомлення #94


Файна господиня
  • 51

Репутація: 476
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 736
Реєстрація: 15.07.2011

ICQ:--

Бали: 1951
Цитата: Soni
А в мене Великдень пахне хроном вареним яєчком і домашньою шинкою,

і в мене!!!! А ще бутнрбродом:шматочок паски,домашнє масло,шинка і бурячок з хріном.мммммммммм.......то неперевершено :love:

--------------------
Очень!Очень рада за своего мужа - так удачно женился!
Перейти на початок сторінки
oksana d
3 квітня 2012 16:34
Повідомлення #95


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1758
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2113
Реєстрація: 23.01.2012

ICQ:--

Бали: 6556
Іванка,
в мене в чоловіка також все перемішують, а зверху ще нарізають яйця, але сир не дають.
Перейти на початок сторінки
Іванка
3 квітня 2012 18:14
Повідомлення #96


Файна господиня
  • 51

Репутація: 419
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 713
Реєстрація: 16.05.2009

ICQ:--

Бали: 112
Цитата: Калинович
.Великі кусні мяса (десь 10х10 чи 15х15) натираємо сіллю, перцем, часником, додаємо тертого хріну
3.Пательню змастити, дати трохи води, викласти мясо, зверху викладаємо суміш лапші з яйцями і запікаємо в духовці

А яке саме вид м яса має бути ?
Перейти на початок сторінки
Калинович
4 квітня 2012 11:14
Повідомлення #97


Маленька господарочка
  • 17

Репутація: 11
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 18
Реєстрація: 3.04.2012

ICQ:--

Бали: 124
Свинина, бо телятина буде запісна. Або ж можна нашпигувати телятину шматочками сала... Шкода, що зараз піст, можна би було спочатку спробувати невелику порцію зробити на пробу :amam:
Перейти на початок сторінки
idianka
4 квітня 2012 13:13
Повідомлення #98


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2171
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:--

Бали: 5259
Калинович,
гм, так цікаво! В мене тато, свекор і свекруха з Тисменицького р-ну, але таку страву ніколи навіть не бачила, не те що куштувала)))

--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
lana
4 квітня 2012 14:29
Повідомлення #99


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
У нашій місцевості, на жаль, традиції давно втрачені, навіть постують одиниці , та й піст той досить умовний. Але ще від бабусі- печемо паски, тому для мене паска пахне ваніллю, справжньою, яку бабуся в стручках розкладала в баночки з цукром, а ще- глазуррю, яку ми, дітлахи , щоразу випрошували у бабусі "хоча б скуштувати, яке ж воно", доки вона її збивала. А ще ж про паски тоді не можна було навіть згадувати, тому тільки в цей період(якихось 2 тижні перед Паскою") на нашому хлібзаводі випікали й продавали так званий кекс "Весняний", який був дуже смачний, а за формою- звичайна паска.

А от що буду обов"язково готувати в цьому році- це "Паску з сюрпризом"ТУТ

Уже замаринувала Ярусині гриби і купила скумбрію-буде, звичайно ж, "Під копчену"
Перейти на початок сторінки
наталька
4 квітня 2012 14:53
Повідомлення #100


Файна господиня
  • 51

Репутація: 726
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1454
Реєстрація: 14.09.2011

ICQ:--

Бали: 1801
а у нас на паску рибу не готують бо постили 40 днів то хочеться м*яса а не риби, обов*язкова є солодка паска, бурячки(хрін з буряко) плесканка(запечиний сир з кменом і сільою), гусочка з домашнього масла, шинка, ковбаска, шпондерок, всякі м*ясні рулетики, грибочки, а на третій день борщик з кавску! і то моїм домашнім має бути обов*язково!!!!! а ще яйка варені, і печиво, та планую зробити щось смачненьке з наших форумівських рецептів, зараз от вирішую що саме, бо всього смачного багато , все непереробиш, тут потрібно оприділитися

--------------------
Подлинное счастье стоит недорого: если за него приходится платить высокую цену, значит, это фальшивка.
Коко Шанель
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 23 листопада 2024 06:49

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 27
Гостей: 11
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100