на батьківщині мого чоловіка така страва називається "начинка", тільки там усе вимішується, а не складається шарами. Справді надзвичайно смачно. А для мене Великдень пахне домашньою шинкою і ковбаскою. На жаль. зараз не маємо можливості готувати із свого мяска тому в мене така згадка із дитинства.
Так, варіантів такої страви є немало. На тій же Тисменничині, звідки моя мама, готують і варіант такий: 1.Відварюється багато домашньої лапші (так зване "тісто") - замішане тільки на домашній яйцях, порізане досить широкими сужками. В відварену лапшу додаємо: -багато яєць (6-8 шт.) - розтоплений смалець, олію чи маргарин, сіль, перець, багато часнику 2.Великі кусні мяса (десь 10х10 чи 15х15) натираємо сіллю, перцем, часником, додаємо тертого хріну 3.Пательню змастити, дати трохи води, викласти мясо, зверху викладаємо суміш лапші з яйцями і запікаємо в духовці. Боже, цей запах мене переслідує Я згадала, як у нас гостювала жіночка з Росії, вона так з смаком наїлась тієї печені і в таких величезних кількостях, що їй аж зле стало. А коли попустило, вона ще впоминалась
.Великі кусні мяса (десь 10х10 чи 15х15) натираємо сіллю, перцем, часником, додаємо тертого хріну 3.Пательню змастити, дати трохи води, викласти мясо, зверху викладаємо суміш лапші з яйцями і запікаємо в духовці
Свинина, бо телятина буде запісна. Або ж можна нашпигувати телятину шматочками сала... Шкода, що зараз піст, можна би було спочатку спробувати невелику порцію зробити на пробу
У нашій місцевості, на жаль, традиції давно втрачені, навіть постують одиниці , та й піст той досить умовний. Але ще від бабусі- печемо паски, тому для мене паска пахне ваніллю, справжньою, яку бабуся в стручках розкладала в баночки з цукром, а ще- глазуррю, яку ми, дітлахи , щоразу випрошували у бабусі "хоча б скуштувати, яке ж воно", доки вона її збивала. А ще ж про паски тоді не можна було навіть згадувати, тому тільки в цей період(якихось 2 тижні перед Паскою") на нашому хлібзаводі випікали й продавали так званий кекс "Весняний", який був дуже смачний, а за формою- звичайна паска.
А от що буду обов"язково готувати в цьому році- це "Паску з сюрпризом"ТУТ
Уже замаринувала Ярусині гриби і купила скумбрію-буде, звичайно ж, "Під копчену"
а у нас на паску рибу не готують бо постили 40 днів то хочеться м*яса а не риби, обов*язкова є солодка паска, бурячки(хрін з буряко) плесканка(запечиний сир з кменом і сільою), гусочка з домашнього масла, шинка, ковбаска, шпондерок, всякі м*ясні рулетики, грибочки, а на третій день борщик з кавску! і то моїм домашнім має бути обов*язково!!!!! а ще яйка варені, і печиво, та планую зробити щось смачненьке з наших форумівських рецептів, зараз от вирішую що саме, бо всього смачного багато , все непереробиш, тут потрібно оприділитися
--------------------
Подлинное счастье стоит недорого: если за него приходится платить высокую цену, значит, это фальшивка. Коко Шанель