А в нас ритуальна страва (я родом з Тернопільщини) на Паску - начинка ( з наголосом на перше "а"): печуться прісні паляниці на кисляку, які потім ріжуться на кубики, потім смажиться багато цибулі на жирі, м"ясний фарш і багато яєць (10-15, старі ґаздині в селах давали і до 40). Все це вимішується і запікається в духовці. Потім ріжеться на шматки і обсмажується з копченостями на пательні і затирається хріном. Оце пишу і ледь не вдавилася слюною
А я дуже люблю на Пасху соус чи пак салат з дрібно тертих яєць, хрону і майонезу - можна зїсти багато-багато...ми таке також робимо,тільки додаємо ще зелену цибульку
--------------------
Подлинное счастье стоит недорого: если за него приходится платить высокую цену, значит, это фальшивка. Коко Шанель
А я дуже люблю на Пасху соус чи пак салат з дрібно тертих яєць, хрону і майонезу - можна зїсти багато-багато...
Іруся, а можна трішки детальніше про такий цікавий делікатес. Бо оце перечитала, що готують у Західній Україні, аж слинками подавилася, у нас такої різноманітної смакоти немає, тому й кажу, що делікатеси.
Іруся, а можна трішки детальніше про такий цікавий делікатес. Бо оце перечитала, що готують у Західній Україні, аж слинками подавилася, у нас такої різноманітної смакоти немає, тому й кажу, що делікатеси
Для соусу на дрібній терці труть яйця, додають до смаку тертого хрону (хто як любить - гостріше - 1:1 з яйцями по об'єму чи ніжніше - додати менше хрону), сіль і заправляють майонезом - ним також регулюють густину - чи це буде салат, чи соус. Дуже смачно, особливо на Пасху.
ми завжди робимо солону плесканку з кмином, освячуємо її а на ранок снідаємо нею та яйцями , дуже смачно, хочу сказати шо така смачна плесканка як на Великдень жодного іншого разу невиходить
Ірка-Шкірка, Наталька сьогодні теж спробувала зробити солону плесканку з кмином. Раніше ніколи таку не робила. Трішки вщіпнула, така смачна вийшла Дякую, дівчатка Ось фото, прикрасила її по святковому, змастивши трішки маслом
Дякую Ірині (Калинович) за рецепт великодніх коржів (пост 111). Я спробували їх приготувати. Правда не ризикнули залишати в духовці на вогні, коли йшли на службу. (розрахувала так, щоб виключити при виході з хати). Аромат незрівнянний навіть діти хотіли починати їсти не з яєчка-пасочки-сирку, а з "того казанчика". Думаю, що цей рецепт стане традиційним нашим сімейним на Великдень. Христос Воскрес!