Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 що готуємо на Паску?, м"яско, ковбаски і т.д
Яналу
11 квітня 2012 21:06
Повідомлення #121


Молода господинька
  • 34

Репутація: 11
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 30
Реєстрація: 15.04.2011

ICQ:--

Бали: 102
А в нас ритуальна страва (я родом з Тернопільщини) на Паску - начинка ( з наголосом на перше "а"): печуться прісні паляниці на кисляку, які потім ріжуться на кубики, потім смажиться багато цибулі на жирі, м"ясний фарш і багато яєць (10-15, старі ґаздині в селах давали і до 40). Все це вимішується і запікається в духовці. Потім ріжеться на шматки і обсмажується з копченостями на пательні і затирається хріном. Оце пишу і ледь не вдавилася слюною :winked:
Перейти на початок сторінки
Яруська
12 квітня 2012 01:40
Повідомлення #122


Файна господиня
  • 51

Репутація: 449
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1148
Реєстрація: 29.11.2009

ICQ:--

Бали: 1174
Цитата: Калинович
Ну що ж , пропоную ще одну стародавню лемківську великодню страву.
Великодні ребра фаршировані.

Знаю таке! Це на нашому місцевому діалекті на зивається Бруст. Тільки начинку робимо трохи інакшу. Це дуже смачно! :winked:

Цитата: Ірка-Шкірка
А я дуже люблю на Пасху соус чи пак салат з дрібно тертих яєць, хрону і майонезу - можна зїсти багато-багато...

В нашій сім'ї - це традиційна Великодня страва! Я такий соус також дуже люблю!

Цитата: наталька
а ми завжди робимо солону плесканку з кмином,

І це ми готуємо також, тільки в нас це плесканкою не називають, а просто печений сир.
Перейти на початок сторінки
Подоляночка
12 квітня 2012 15:06
Повідомлення #123


Файна господиня
  • 51

Репутація: 608
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 807
Реєстрація: 12.10.2011

ICQ:--

Бали: 1412
Цитата: Яналу
Оце пишу і ледь не вдавилася слюною

А що нам робити? То вже можна і язика ковтнути, бо в нас таке не готують, а хоть би раз зкуштувати.
Перейти на початок сторінки
наталька
12 квітня 2012 15:32
Повідомлення #124


Файна господиня
  • 51

Репутація: 726
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1454
Реєстрація: 14.09.2011

ICQ:--

Бали: 1801
А я дуже люблю на Пасху соус чи пак салат з дрібно тертих яєць, хрону і майонезу - можна зїсти багато-багато...ми таке також робимо,тільки додаємо ще зелену цибульку

--------------------
Подлинное счастье стоит недорого: если за него приходится платить высокую цену, значит, это фальшивка.
Коко Шанель
Перейти на початок сторінки
Іриска
Краще знати найкраще, ніж знати багато
12 квітня 2012 18:27
Повідомлення #125


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1003
Група: Кондитер
Повідомлень: 821
Реєстрація: 31.08.2011

ICQ:--

Бали: 2083
Цитата: Ірка-Шкірка
А я дуже люблю на Пасху соус чи пак салат з дрібно тертих яєць, хрону і майонезу - можна зїсти багато-багато...

Іруся, а можна трішки детальніше про такий цікавий делікатес. Бо оце перечитала, що готують у Західній Україні, аж слинками подавилася, у нас такої різноманітної смакоти немає, тому й кажу, що делікатеси.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
12 квітня 2012 19:16
Повідомлення #126


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Іриска
Іруся, а можна трішки детальніше про такий цікавий делікатес. Бо оце перечитала, що готують у Західній Україні, аж слинками подавилася, у нас такої різноманітної смакоти немає, тому й кажу, що делікатеси


Для соусу на дрібній терці труть яйця, додають до смаку тертого хрону (хто як любить - гостріше - 1:1 з яйцями по об'єму чи ніжніше - додати менше хрону), сіль і заправляють майонезом - ним також регулюють густину - чи це буде салат, чи соус. Дуже смачно, особливо на Пасху.
Перейти на початок сторінки
Tatiana
12 квітня 2012 19:42
Повідомлення #127


Файна господиня
  • 51

Репутація: 557
Група: Кондитер
Повідомлень: 963
Реєстрація: 9.07.2011

ICQ:--

Бали: 2747
В нас теж такий соус чи салатик не готують. На свято зроблю. Така смакота, що вже не можна дочекатися.
Перейти на початок сторінки
Іриска
Краще знати найкраще, ніж знати багато
12 квітня 2012 20:02
Повідомлення #128


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1003
Група: Кондитер
Повідомлень: 821
Реєстрація: 31.08.2011

ICQ:--

Бали: 2083
Ірка-Шкірка,
щиро дякую за гарний рецепт, обовязково спробую приготувати на паску. А хрін домашній чи купований, чи немає різниці?
Перейти на початок сторінки
Tatiana
14 квітня 2012 22:13
Повідомлення #129


Файна господиня
  • 51

Репутація: 557
Група: Кондитер
Повідомлень: 963
Реєстрація: 9.07.2011

ICQ:--

Бали: 2747
Цитата: Ірка-Шкірка
плесканки - солону


Цитата: наталька
ми завжди робимо солону плесканку з кмином, освячуємо її а на ранок снідаємо нею та яйцями , дуже смачно, хочу сказати шо така смачна плесканка як на Великдень жодного іншого разу невиходить

Ірка-Шкірка, Наталька сьогодні теж спробувала зробити солону плесканку з кмином. Раніше ніколи таку не робила. Трішки вщіпнула, така смачна вийшла :winked: Дякую, дівчатка :3fb: Ось фото, прикрасила її по святковому, змастивши трішки маслом

Перейти на початок сторінки
nad
15 квітня 2012 12:16
Повідомлення #130


Файна господиня
  • 51

Репутація: 0
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 0
Реєстрація: 2.08.2014

ICQ:--

Бали: 60
Дякую Ірині (Калинович) за рецепт великодніх коржів (пост 111). Я спробували їх приготувати. Правда не ризикнули залишати в духовці на вогні, коли йшли на службу. (розрахувала так, щоб виключити при виході з хати). Аромат незрівнянний навіть діти хотіли починати їсти не з яєчка-пасочки-сирку, а з "того казанчика". Думаю, що цей рецепт стане традиційним нашим сімейним на Великдень. Христос Воскрес!
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 14:54

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 55
Гостей: 51
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100