Дорогі господиньки! Наближається велике свято Воскресіння Христового і всі люди готуються до нього хто як може: прибирають, вікна миють, "білєть хати, латають дзюри" і т.д ., ну і звичайно готують щось смачненьке, жирненьке на свято, кінець посту. Дуже вдячна буду якщо не оминете мою темку а напишете як маринуєте і запікаєте м"яско, ковбаски, сало, сальцисони і т.д.; а також про свої традиції, і взагалі що готуєте і плануєте готувати!
Цікава і актуальна тема . Кожного року готуються традиційні страви, а хочеться чогось новенького. Я БУДУ пекти пасочку, малювати крашанки. Це святе. А далі таке меню; холодець, печінковий паштет ,запечу мяско курячий рулет,голубці, зелений борщ, бурачки з хроном , салат з маринованих шампіньонів,кукурудза крабові палички пора ,салат з куркою. І обовязково солодке; сирник ,спартак або пражський торт,вафлі перемазані кремом з згущеного молока,якщо встигну то ще горішки. Дівчата а що будете готувати Ви. Поділіться своїми задумками
Я свого чоловіка роблю відповідальним за студинину, правда він щось не спішиться то я йому завтра куплю продукти нехай в четвер або суботу варить.
Я печу пляцки, бо на сніданок ідемо в гості, і я відповідаю за солодке. Дуже хочу ще накрутити трубочок з кремом. Також буду пекти паску. Для своїх домашніх зроблю олів’є і напевне чоловіка запряжу якусь салатку зробити. Хочу запекти реберцята і якийсь кусок мяса.
напишете як маринуєте і запікаєте м"яско, ковбаски
Дівчата! Я якраз хотіла з вами про це поговорити! Справа в тому, що ми вже зробили ковбасу, ще в суботу... Запитаєте, чого так рано? Бо ніяк своїх хлопців не організую вдома зробити коптильню. Вже і матеріали необхідні є, і брат обіцяв допомогти, навіть купив потрібну книжку з відповідними описами і креслюнками. Але все ніяк не зберуться. Раніше нам ковбасу робив наш родич, можна сказати професіонал - раніше готував м'ясні вироби та ковбаси на весілля. Тепер вже не дуже має до того здоров'я, деколи лише для знайомих. А після того, як минулої осені перехворів запаленням легенів, ми просто не посміли його про це просити. Просимо лише, щоб прийняв до себе в коптильню. Тож на Різдво вперше робили ковбасу двоє з чоловіком. Вийшла досить непогана. Ну хіба що трохи солі було замало. Але тоді за порадою цього родича замість селітри до м'яса додавали нітрит (чи нітрат) - це таке тріло, від якого м'ясо маринується миттєво! На цей раз я вже не захотіла цього додавати, а маринувала із селітрою. Не знаю, чи вона була не дуже свіжою, чи дала замало, але вийшло трохи недомаринованим. Взагалі - на смак просто суперова! Але всередині має ледь помітну сіру пляму. І пересолили вже на цей раз! Але вже трохи досвід маємо.
Я також печу паску і крашу крашанки щорік. А ще ми будемо святкувати 35 років чоловіка. Тож готувати буду багато . Відзвітуюсь після свята. А щось новеньке хотіла б приготовити
Готую завжди традиційно: ковбаса, копчена полядвиця та почеревина, холодець, заяць, цвіклі, соус з яєць із хріном, зо два салати (поки-що не придумала які), цього разу будемо робити голубці (є ще три квашені капусти), Звичайно - паска, галунки. Росолику треба зварити, щоб було що гарячого попити. Ага, ще печемо сир - щось схоже до запіканки, тільки робиться солена. Ну і зо три пляцки думаю спекти, якщо встигну.
Дівчатка!Прочитала я про смакоту ,яку готуєте і вирішила й собі написати! Основну увагу я приділяю Пасочкам!На їх випікання у мене йде майже цілий день.Печу Пасок завжди багато,великі і маленькі,тіста розчиняю подвійну порцію.Прикрашаю квіточками і листочками з прісного тіста.Роблю крашанки,також запікаю підчеревину і філейку мариновану .Крім основних традиційних страв печу у формочках бісквітних білочок ,зайчиків , а також горішки і шишечки з начинкою. Салати роблю різні ,але "Олів"є","Мімоза! і "Черепашка"-завжди,у мене дуже всі люблять.Варю холодець і роблю печінковий паштет. В цьому році паштет хочу приготувати за рецептом Каті,у вигляді рулету і цукерки від Коко Шанель(з горіхами)!!
Яруська А що таке галунки??? В мене також традиційний набір страв: печу паску, крашанки, ковбаска ( мама запікає, я ще не пробувала бо вона завжди дає, той я вже не роблю), кров"янка, сало, шинка печені (мама теж завжди робить, цього року хочу сама попробувати); бурячки з хріном, голубці, котлетки; планую зробити олів"є,може ще капусточку зтушкую, холодець вже надоїв, після останньої забави довго доїдали, тому напевно зроблю заливний язик, сирна пасочка, ну і ще якийсь салатик.........