Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 що готуємо на Паску?, м"яско, ковбаски і т.д
Калинович
9 квітня 2012 11:37
Повідомлення #111


Маленька господарочка
  • 17

Репутація: 11
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 18
Реєстрація: 3.04.2012

ICQ:--

Бали: 124
Ага. точно, ти мені нагадала про зелений борщик... Маю ще надзвичайний рецепт сирної паски. Їі смак не забудеш вже ніколи, але то вже не стародавня кухня, а більш сучасна...
Перейти на початок сторінки
Лануся07
9 квітня 2012 12:20
Повідомлення #112


Молода господинька
  • 34

Репутація: 66
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 60
Реєстрація: 17.04.2011

ICQ:--

Бали: 288
А можна рецепт сирної паски? Я готую завжди графську, але хочеться щось новеньке. Дякую!
Перейти на початок сторінки
vika
9 квітня 2012 13:01
Повідомлення #113


Файна господиня
  • 51

Репутація: 168
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 400
Реєстрація: 27.08.2010

ICQ:--

Бали: 882
Цитата: Калинович
Великодні ребра фаршировані.

це дуже смачна страва, моя мама таке готує.

А ще люблю салатик: яйця порізані не дуже дрібно, хрін тертий на грубій терці і масло ( бажано щоб можна було потерти на терці). сіль. Це ми робимо на сніданок на Великдень.
Перейти на початок сторінки
Калинович
9 квітня 2012 13:58
Повідомлення #114


Маленька господарочка
  • 17

Репутація: 11
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 18
Реєстрація: 3.04.2012

ICQ:--

Бали: 124
Сирна паска "Вишукана". Одразу попереджаю, що Паска ця готується трохи незвично, але результат вражає. З польської кухні.
Добре змішати:
-1,5 літри домашнього молока
-0,5 літри домашньої сметани
-6-7 яєць
Цю суміш варити 2 години на маленькому вогні в товстостінній каструлі. Викласти масу в марлю, складену в 2 шари, потім на ніч під гніт.
Сир змолоти в комбайні (або 2 рази перемолоти на мясорубці), додати:
-1 ст. пудри
-1,5 пачки (300 гр) масла
Знову збити в комбайні, поділити на 2 частини
До І половини додати тертий лимон, родзинки
До ІІ половини - какао, подрібнені горіхи
Форму застелити харчовою плівкою, викласти спершу І масу, потім ІІ, покласти в холод. Коли добре застигне, перевернути форму, вийняти пасочку
Переваги такої сирної пасочки - надзвичайний і вишуканий смак
Недоліки- її виходить не так вже і багато (в мене 2-літровий банячок) і те, що зберігати її треба постійно в холоді. Але повірте мені, що довго зберігати вам її не вдасться. :lol:
Перейти на початок сторінки
наталька
9 квітня 2012 15:55
Повідомлення #115


Файна господиня
  • 51

Репутація: 726
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1454
Реєстрація: 14.09.2011

ICQ:--

Бали: 1801
Ірка-Шкірка,
а ми завжди робимо солону плесканку з кмином, освячуємо її а на ранок снідаємо нею та яйцями , дуже смачно, хочу сказати шо така смачна плесканка як на Великдень жодного іншого разу невиходить

--------------------
Подлинное счастье стоит недорого: если за него приходится платить высокую цену, значит, это фальшивка.
Коко Шанель
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
9 квітня 2012 16:44
Повідомлення #116


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Калинович
Сирна паска "Вишукана"


а в мене такий рецепт непеченого сирника від тітки з Калуша.

Цитата: vika
А ще люблю салатик: яйця порізані не дуже дрібно, хрін тертий на грубій терці і масло ( бажано щоб можна було потерти на терці). сіль.


Цікавий смак!

Цитата: наталька
а ми завжди робимо солону плесканку з кмином, освячуємо її а на ранок снідаємо нею та яйцями , дуже смачно, хочу сказати шо така смачна плесканка як на Великдень жодного іншого разу невиходить


то точно, я сама можу цілу плесканку зїсти :feel: :tongue: ...
Перейти на початок сторінки
Калинович
9 квітня 2012 16:54
Повідомлення #117


Маленька господарочка
  • 17

Репутація: 11
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 18
Реєстрація: 3.04.2012

ICQ:--

Бали: 124
Я собі думаю, що і паска колись називалась кекс "Весняний"... Але то вже ваш вибір, ділюсь тим, що маю і що, безперечно, заслуговує на вашу увагу, щоб спробувати приготувати. Я ні в якому разі не претендую на автентичність, просто намагаюсь донести до вас ті страви, які я зібрала як традиційні саме на Великдень.
Перейти на початок сторінки
Vualehvost
9 квітня 2012 20:44
Повідомлення #118


Маленька господарочка
  • 17

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
вишенька,
вишенька,
Скільки себе пам"ятаю, у чистий четвер я з сестрою прибирали хату,а мама пекла паску,завиванці(у нас їх називали струдлі) і домашній хліб на ватрі(тобто не у формі,а просто на камінні).А в страстну п'ятницю майже ніякої роботи не робили,йшли до церкви,на виніс плащениці.А в суботи ввихалися,щоб встигнути все зробити.І галунки красили,це на нашому Буковинському діалекті-крашанки.
Перейти на початок сторінки
Vualehvost
9 квітня 2012 20:53
Повідомлення #119


Маленька господарочка
  • 17

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
Славочка,
Моя мама також складала у велику миску,накривала рядном і виносила ,як у нас кажуть ,,до великої хати,,-тобто кімнати ,що не отоплювалася.Але паску ми всю не з,їдали,її хватало майже аж до Зеленої неділі.Мама нарізала паску і заливала гарячим молоком.Смакота була..Я до чого ,що вона зовсім не портилась.Але знаю, що до тіста,вона давало 40-50 жовтків.Мами вже немає,і я не маю цього рецепту.БЕРЕЖІТЬ МАМ у кого вони ще є.
Перейти на початок сторінки
Калинович
10 квітня 2012 11:08
Повідомлення #120


Маленька господарочка
  • 17

Репутація: 11
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 18
Реєстрація: 3.04.2012

ICQ:--

Бали: 124

Vualehvost, щиро дякую за навіяний Великодній настрій... Я якраз і вклинилась в цю темку, щоб спробувати створити саме такий дух Великодня, як в дитинстві. :m05108:
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 20:53

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 52
Гостей: 39
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100