Сирна паска "Вишукана". Одразу попереджаю, що Паска ця готується трохи незвично, але результат вражає. З польської кухні.
Добре змішати:
-1,5 літри домашнього молока
-0,5 літри домашньої сметани
-6-7 яєць
Цю суміш варити 2 години на маленькому вогні в товстостінній каструлі. Викласти масу в марлю, складену в 2 шари, потім на ніч під гніт.
Сир змолоти в комбайні (або 2 рази перемолоти на мясорубці), додати:
-1 ст. пудри
-1,5 пачки (300 гр) масла
Знову збити в комбайні, поділити на 2 частини
До І половини додати тертий лимон, родзинки
До ІІ половини - какао, подрібнені горіхи
Форму застелити харчовою плівкою, викласти спершу І масу, потім ІІ, покласти в холод. Коли добре застигне, перевернути форму, вийняти пасочку
Переваги такої сирної пасочки - надзвичайний і вишуканий смак
Недоліки- її виходить не так вже і багато (в мене 2-літровий банячок) і те, що зберігати її треба постійно в холоді. Але повірте мені, що довго зберігати вам її не вдасться.