Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Натхнення на кухні або Маруся частують, настроєва господиня пригощає
Славочка
27 травня 2010 00:42
Повідомлення #291


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Марусечко, давненько до тебе не забігала. Скільки тут всього цікавого!
коли ти встигаєш це все приготувати. В мене теж скоро причастя доці, будуть хресні. А я ще не придумала, що готувати. Можна в тебе списати? laughing
Перейти на початок сторінки
Маруся
27 травня 2010 00:47
Повідомлення #292


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Цитата: Славочка
Можна в тебе списати?


Списуй на здоров’я. Можу навіть поділитись студининою, бо так багато наварила що ще в холодильнику стоїть, полицю займає.
Перейти на початок сторінки
Маруся
27 травня 2010 06:26
Повідомлення #293


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Пиріг грибний



Цей пиріг дуже простий в приготуванні і дуже смачний. До нього робиться універсальне крухе тісто, так зване ММС - тобто мука, масло, сметана. До нього може бути люба начинка. Цього разу у мене грибна.

Тісто!
300 грам муки
150 грам масла/маргарини
2-3 ст. ложки сметани
дрібка солі
1/4 ч.ложки соди

Замісити тісто з даних продуктів. Розділити на дві частини. Першу розкачати і викласти на дно бритванки. Накласти начинку і накрити другою половиною розкачаного тіста. Поколоти виделкою і пекти приблизно хвилин 40 при температурі 180 градусів.

Начинка грибна:
4 яйця розкалатати вилкою, додати 3 плавлених сирки, пучок зеленої цибулі, можна її попередньо посмажити але я не смажила. За бажанням додати висмажені з білою цибулею гриби (печериці чи будь які інші)

Пиріг дуже смачний і подобається не лише дівчатам а й хлопцям. belay

Перейти на початок сторінки
Маруся
27 травня 2010 06:30
Повідомлення #294


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
А так наші гості смажили шашлики на саморобному мангалі. Тут гриль трошки інакший а мангал на той час ми не знали де купити, он мій чоловік сам і зробив. Тепер часто любить там палити патики, як він каже.





До шашлику були салати але я їх не сфоткала.

Повідомлення відредагував Маруся - 27 травня 2010 07:33
Перейти на початок сторінки
Маруся
27 травня 2010 06:37
Повідомлення #295


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Ось такий торт я замовила і була дуже на себе зла, ще по-сьогодні не можу собі пробачити. Ціна на нього була жахлива а середина того ніяк не вартувала. На наступний раз цього робити не буду. Нехай недосплю ще кілька годин а торт буду робити сама. Але, як то кажуть мондри поляк по нєвчасє...



Я зробила три пляцки і пересмарувала андрути. Пляцки були смачні.




Повідомлення відредагував Маруся - 27 травня 2010 07:40
Перейти на початок сторінки
Маруся
27 травня 2010 06:55
Повідомлення #296


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
А тепер розберем пляцки по-одному. Перший то

Плєсняк або Пліснь



Якось я в польському магазині попробувала цей пляцок. Він мені сподобався. Єдине що мені не підійшло, це був надто сильний присмак фісташок в збитому білку. Запиталась як то називається і пішла на свій улюблений польський сайт з переписами і знайшла - Вспаняли плєсняк Божени. Цей чудовий пляцок дійсно смачний і легкий в приготуванні.

Тісто:
3,5 скл муки
5 жовтків
1,5 пачки маргарини ( в пачці 200 грам)
1 ст. ложка цукру
2 ч. ложечки порошку до печива
дрібка солі
ваніль (ванільний цукор)
2-3 ст. ложки какао

Із поданих продуктів, крім какао замішуємо тісто. Тісто розділити на 3 частини і в одну додати какао і добре вимішати. 2 частини покласти в холодильник.

Крем:
5 білків
1,5 скл цукру
2 ст.л. крохмалю

Я замінила крохмаль лимонним кисилем. Вийшло дуже добре.

250 грам сливового повидла або любого іншого густого кислого варення

Збираємо пляцок.
На дно бритванки викладаємо розкачану одну половинку світлого тіста. Змащуємо густо повидлом або варенням. Далі дістаємо з холодильника темне тісто і натираємо зверху на грубій терці. На темне тісто викладаємо білки і на кінець тремо біле тісто.
Пекти приблизно 50 хвилин до години при температурі 180-190 градусів.

Повідомлення відредагував Маруся - 27 травня 2010 07:55
Перейти на початок сторінки
Маруся
27 травня 2010 07:09
Повідомлення #297


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Кольоровий яблучний пляцок



500 гр муки
125 гр масла
1/2 скл цукру
3 яйця
1 ложка сметани
1 ч.л. порошку до печива
1/4 ч.л. амоньяку (без нього коржі будуть суховаті)

Муку змішати з маслом і порошком, сметану з амоньяком і з мукою. Яйця збити з цукром до пишної маси. Влити в муку і замісити тісто. Розділити на 3 частини і спекти три коржі.

Крем:
1,5-2 кг яблук. Можна і більше.
3 пачки желятини різних смаків і відповідно кольорів.

Яблука пообирати, натерти на грубій терці і зварити щоб були мягкі. Ще гарячим крем поділити на три рівні частини і в одну додати галяретку червону, в іншу зелену а ще в іншу жовту. У мене були вишнева, помаранчева і з лайму, тому така зелена. Гарячим кремом пересмарувати коржі.
Коли вистигле залити улюбленою чеколядовою помадкою. Я зробила ганаш з гіркої чеколяди, тому мому пляцку трохи бракувало цукру. Але всі дуже хвалили і казали що більше цукру не конче.

Перепис взяла з польського сайту.

Перейти на початок сторінки
Маруся
27 травня 2010 07:30
Повідомлення #298


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Ще один пляцок який вам запропоную вичитала в книжці Кулінарні секрети сестри Ольги.

Смаколик



Тісто:

400 гр. муки
200 грам маргарину
100 гр цукру
4 жовтки
3 ст. ложки сметани
1/2 ч.л амоньяку
1 ч.л. порошку до печива
2 скл густого повидла зи сливок, аґрусу або абрикосів

Піна:

4 білки
100 гр цукру
2 ст ложки крохмалю
150 грам дрібно посічних горіхів

Крем

1/2 л. молока
8 ст. ложок цукру
2 ст. ложки борошна 2 ст. ложки крохмалю
1 ст. ложка ванільного цукру
200 грам масла

Помадка:

125 грам масла
3 ст. ложки цукру
1 ст. ложка води
1 ст. ложка какао

В просіяну муку додаємо порошок і амоній, масло втерте на терку, додаємо жовтки збиті з цукром, сметану і замішуємо тісто. Ділимо на два. В мене вийшло досить мягке тісто так що не розкачувалось і я його викладала в форму руками.
Викладаємо в форму вистелену пергаментним папером і змащуємо половиною повидла. Викладаємо білкову піну. Так робимо два коржі і випікаємо їх одночасно, щоб піна не сіла. Випікаємо приблизно 50 хвилин при температурі 180 градусів. Чим менша температура тим краще. Білки будуть трохи вогкі але то нічого. Витягати з бритванки тримаючи за краї паперу, інакше корж поламається. Коржі дуже ніжні.

Піну приготувати так
Білки збити з цукром, в кінці додати крохмаль і вимішати з горіхами.

Крем готуємо так
1 скл. молка доводимо до кипіння, а решта вимішуємо з борошном, крохмалем і цукром. Помішуючи гарячу масу додаємо холодну. Варимо же 2-3 хв, постійно помішуючи поки крем не загусне. Наприкінці додаємо цитриновий сік. Охолоджений до кімнатної температури крем додаємо до збитого масла.

Доречі, я просто зварила пудинг і додала його до збитого масла. Приправила цитриновим соком.

Пересмаровуємо коржі білком до середини. Зверху полити помадкою. Я полила ганашем.

Перейти на початок сторінки
lana
27 травня 2010 07:48
Повідомлення #299


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
Маруся,
Просто божественно! Стільки смакоти!!!
Перейти на початок сторінки
Маруся
27 травня 2010 08:17
Повідомлення #300


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Цитата: lana
Стільки смакоти!!!


Світланочко, приходь вгості пригощу з задоволенням. Я дуже люблю гостей.
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 25 листопада 2024 12:25

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 33
Гостей: 18
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100