Ще один пляцок який вам запропоную вичитала в книжці Кулінарні секрети сестри Ольги.
СмаколикТісто:
400 гр. муки
200 грам маргарину
100 гр цукру
4 жовтки
3 ст. ложки сметани
1/2 ч.л амоньяку
1 ч.л. порошку до печива
2 скл густого повидла зи сливок, аґрусу або абрикосів
Піна:
4 білки
100 гр цукру
2 ст ложки крохмалю
150 грам дрібно посічних горіхів
Крем1/2 л. молока
8 ст. ложок цукру
2 ст. ложки борошна 2 ст. ложки крохмалю
1 ст. ложка ванільного цукру
200 грам масла
Помадка:
125 грам масла
3 ст. ложки цукру
1 ст. ложка води
1 ст. ложка какао
В просіяну муку додаємо порошок і амоній, масло втерте на терку, додаємо жовтки збиті з цукром, сметану і замішуємо тісто. Ділимо на два. В мене вийшло досить мягке тісто так що не розкачувалось і я його викладала в форму руками.
Викладаємо в форму вистелену пергаментним папером і змащуємо половиною повидла. Викладаємо білкову піну. Так робимо два коржі і випікаємо їх одночасно, щоб піна не сіла. Випікаємо приблизно 50 хвилин при температурі 180 градусів. Чим менша температура тим краще. Білки будуть трохи вогкі але то нічого. Витягати з бритванки тримаючи за краї паперу, інакше корж поламається. Коржі дуже ніжні.
Піну приготувати такБілки збити з цукром, в кінці додати крохмаль і вимішати з горіхами.
Крем готуємо так1 скл. молка доводимо до кипіння, а решта вимішуємо з борошном, крохмалем і цукром. Помішуючи гарячу масу додаємо холодну. Варимо же 2-3 хв, постійно помішуючи поки крем не загусне. Наприкінці додаємо цитриновий сік. Охолоджений до кімнатної температури крем додаємо до збитого масла.
Доречі, я просто зварила пудинг і додала його до збитого масла. Приправила цитриновим соком.
Пересмаровуємо коржі білком до середини. Зверху полити помадкою. Я полила ганашем.