Прозвітуюсь трохи а нашого прийому з нагоди Анниного Першого Причастя. В нас було не дуже багато гостей, бо он в іншої дівчинки мама накликала 100 чоловік а ще в одного хлопчика то були 50. В нас було скромніше, лишень родина і чоловіка колєга з жінкою і моя коліжанка з чоловіком.
На столі були: студинина, заливний язик, олів’є, салатка з бурячків з часником, крекери з сиром, печінковий торт, пиріг з грибами закусочний, кошички з салатою з курки, ще було багато мяса з польського магазину, потім був росіл з капустяниками до нього, шашлики, мята бульба дітям, салатка зелена з солодкою заправкою і салат з аруґули.
На солодке були пляцок ябличний кольоровий, пляцок смаколик, пересмаровані андрути і пляцок «плесняк», тобто цвіль. Ще замовила для дітей торт але виявився лишнім. Так і стоїть в холодильнику.
Капустянички500гр муки
140 гр масла або маргарину
2 яйця
4 ст. л. сметани
35гр дріжджів
1ст. ложка цукру
сіль за смаком
Просіяти борошно, додати маргарин. Все разом перетерти. Влити дріжджі розведені з сметаною, цукром і сіллю. Замісити швидко тісто. Залишити на 20 хвилин щоб відпочило. Розвалкувати товщиною в .5см. Накласти на край начинку (в мене з квашеної капусти з грибами) і загорнути. Зробити тоненький шов і відрізати ковбаску. Покласти ковбаску на бритваку швом до низу і порізати не невеличкі подушечки.
Дати підійти 20 хв. Посмарувати збитим яйцем і випікати в добре розігрітій духовці.
Перепис з книжки Кулінарні секрети сестри Ольги, правда я трошки змінила тісто бо не додала 4-ри жовтки. Тісто вийшло дуже мягеньке і добре трималось не черствіло.