Мигдально-шоколадний тортикЯ його люблю, просто обожнюю!
Рецепт тіста /на форму 25см/:
-3 яйця збити
-з 200 цукру
-додоти 200г сметани
-1 пачка порошку до печива
-3 ст л какао
-ваніль
- мигдальна есенція одна капля
-муки /щоб тісто було як густа сметана/.
Спекти один корж. Коли охолоне, зрізати верх товщиною 1 см.
Далі вигрібаємо мякоть коржа, залишивши товщину дна 1 см. Середину коржа і зрізаний верх/той бік яким до середини/ намазуємо розтопленим -100г шоколаду+2 ст.л.молока, 2 ст.л. цукру, 2ст.л. масла і вхолодне місце щоб застигло.
Робимо безе:
-3 білки
-неповна склянка цукру
-1 ст.л. крохмалю в кінці. Робимо маленькі безешки і сушимо напротязі години.
Готуємо крем:
- 300 г масла збиваємо з 250 г вареної згущонки, пару капель рому або ромової есенції, 0,5 скл меленого мигдалю, 200 г дрібно різаної кураги і додаємо мякоть коржа вимішуємо усе і викладаємо тонким слоєм на корж ставимо по колу безе і накриваємо масою крему далі зрізана верхушка /шоколадом до маси/.
Весь торт покриваємо топленим шоколадом, або за бажанням.