Штрудель-струдель з яблуками
Отже для тіста потрібно теплої води 125мл збити з одним яйцем, додати 1 ч.л. лимонного соку, 1 ст.л. олії, 2 ст.л. цукру, щіпка солі і потроху вмішати муки 300-350 г, тісто поділити на 2 частини, і кожну пензлем змоченим в олії змазати з усіх боків, накрити посудину з тістом і поставити на годину відпочивати.
Робимо начинку, нарізаємо очищені яблука, 7-10 яблук/ у мене був 1 кг/ засипаємо 100-150 г цукру і залишаємо щоб пустили сік. Сік зливаємо, сипемо ваніль, за бажанням 0.5 ч.л. кориці, мелених горіхів 2 ст.л., 4 ст.л. бісквітних сухарів, запарену і порізану курагу 150 г, вимішуємо.
Повертаємось до тіста. Беремо кухонний вафельний рушничок чи білу просту скатертину, принаймі не маленького розміру. Посипаємо мукою. Тісто трохи розтягуємо долонею, не пальцями щоб не порвати, потім на рушник і розкачуємо до тих пір поки не буде видно текстури рушничка, тісто має бути тонке і майже прозоре /звичайно без фанатизму/. Обрізати грубі краї, змазати олією поверхню тіста, присипати краще бісквітними сухарями і викласти начинку рівномірно, відступаючи 1,5 см від країв. За допомогою рушничка скручуємо, кінці як в голубцях у серединку, викладаємо на форму із змащеним папером. Сам рулет змащуємо збитим яйцем обо олією. Печемо 200-220 приблизно 40-45 хв. Присипаємо опісля пудрою. Як на мене примазувати краще олією чи топленим маслом. В принципі можна і з начинками комбінувати.Смачного!
Рецепт штруделя-струделя з кукінгу