Я як завжди експерементую Не встигла сестричка прихопити випічку, а чоловік пита чи йому шось є смачненьке От і швиденько на кухню і давай пекти Цей рецепт запримітила давно/ з польського блогу/, а то все не було в хаті того мигдалю, то мандаринок. На сей раз не було попереднього то зробила все таки без нього. Тож ось рецепт: - 370 г мандаринок / бажано климентинок/ зварити у воді 2 год. Охолоджую, обрізаю шкурку, чищу від білого, залишаю мякоть. Все перектрутити через машинку або в блендері до однорідної кашиці, охолодити. - збити 6 жовтків з 225 г цукру, додати збиті 6 білків, влити мелену масу з мандарин -1 ч.л. порошку до печива з чубком - за рецептом має бути мигдаль мелений 250 г , та я дала муки, зробила тісто як сметана. Виклала на форму квадратну 30*30, тісто розраховане на форму круглу діаметром 20-21 см. Пекти при 190 одну годину, через хвилин 40 накрити папером щоб верх не згорів . Перевірити сухою паличкою чи готове. Коли вистигне у формі повністю тоді витягнути. Свій корж я розрізала на двоє і перемазала кремом звареним як у Цитриновому тортику, тільки замість лимонів дала всього цедру мандаринки і сік. Боки теж обсипала цедрою! Смачного!
marinka!!! Дуже апетитна випічка,бісквіт-ідеальний ,а крем-просто слів замало,щоб передати ...який він смачний! Я теж впевнена,що тортик ...тане в роті ..і тарілочки швидко стають чистенькими! Таке враження ,наче я спробувала шматочок насолоди!
Марічко, уявляю який аромат такого бісквіту.я тут щіпочку апельсинової цедри додала до печенька, то пахло на всю кухню. Ну і з лимонним кремом--смакота.
Дівчатка в піст і на вечерю в нас дома готують пісний капусняк. Сьогодні варила. Отже готую його так, ввечері нарізаю біля 400 г капусти свіжої, заливаю водою 2 л і зверху кидаю горбушку чорного хліба і залишаю на ніч, на наступний день витягаю горбушку хліба, додаю туди нарізаних чотири картоплини, лавровий листок, корінь петрушки, 1ст.л. паприки, ставлю варити, коли картопля трохи недоварена сипл. десь приблизно 100г пшона і відварену квасолю 200г варю далі. Роблю зажарку на олії з однієї моркви, цибулини кидаю до кастрюлі, солю, вкінці сушену зелень і часник. Якщо густувате то долити кипятку. Капуста може бути і квашена, тоді на ніч намочувати не треба, варити зразу, тільки промити,Смачного!