Так, За повним рецептом я пекла лише раз, а потім брала половину всіх складників, 5-6 великих яєць і т.д.
Цитата: Olenochka
ісля того як мене засватали (принесли свати торт з маком)люблю усе з маком
А я до тих пір, як до вас сюди не потрапила, нічого з маком не пекла, хіба рулети які здобні, навіть не знала, що і сирники печуть і пляцки з ним...)))
..Оце якось лазила по інету в пошуках вчорашнього дня))) і натрапила на таку фразу: " ..зараз суші вдома не крутять хіба дуже ліниві..."))))А я що, гірша?!! Ну, лінива-таки трохи...та хто з нас не без гріха...))) Хе-хе...подумала я...узяла торбу і пошльопала в найближчий супермаркет по всі прибамбаси для суші....треба ж колись починати,,))) Оскільки рис спеціальний для суші був, м"яко кажучи, дорогуватий за таку кількість, яку вони пропонували, тому я, памятаючи істину, що рис для суші повинен бути обов"язково липким, купила мій улюблениий "Камоліно" для різотто...Може, знавці суші мене за те поб"ють,)))) але я думаю, що любий рис, який містить достатньо крохмалю і злипається, навіть кримський круглий, підійде. Ще купила такі листи водорості норі, пахнуть специфічно)))
маринований імбир ( одразу скажу - категорично не сподобався)
і васабі - японський хрін, нагадує чимось нашу гірчицю але дуууже гострий...
Ще палички і соєвий соус... Грибний соєвий в маленькій пляшечці коштував значно дорожче за соєвий соус класичний у великій пляшці..))) Я взяла обидва, і... моя печінка швидко відчула різницю: дорогий грибний був без додавання глютамату натрію, а від того, що у великій- моя печінка, якби вміла говорити, висловила би всі недруковані вирази, які знала...))) Отже -
Роли з червоною рибою
Це найпростіший варіант. Як варити рис, я думаю, всі знають... Ну от варіанти на всяк випадок:( із сайту Суші-сам) Рис і вода, пропорція 1:1 на макс. вогні довести до кипіння, кришку не знімати, потім зменшити вогонь і варити 12 хвилин. Вимкнути , дати постояти 15 хв. і тоді тільки акуратно перемішати.Знову дати постояти хв. 5.
Або ще так: прогріти рис 2 хв. на маленькому вогні, потім збільшити вогонь до максимума, довести до кипіння, закрити кришкою, на малому вогні варити 15 хв. Ще 15 хв дати постояти. Потім готуємо соус( якось вирішила без нього обійтись - вийшло трохи " нуднувато"))) Соус: рисовий оцет, цукор, сіль, пропорція -7:5:1 По відношенню до рису - 1 частина сусу до 9 частин рису. Ну, це вже для дуже прискіпливих))) Рисового я не знайшла в магазинах, тому взяла винний, можна і яблучний. Взагалі я готую рис навмання...як умію..))) треба якось спробувати по-науковому)) як у книзі написано))) Отже, поливаємо готовий рис соусом, даємо трохи йому просочитись. Остуджуємо рис до ледь теплого.
Потім беремо звичайну бамбукову серветку, чи коврик, називайте, як хочете, продаються всюди і дуже дешеві, обгортаємо харчовою плівкою, змочуємо водичкою, зручно це робити пензликом, змочуємо також і руки, щоб не липло,беремо рис і катаємо такий шарик:
Повідомлення відредагував Коко Шанель - 12 червня 2010 01:02
Намагаємось рвномірно розподілити рис по листу, залишаючи край вільним, десь сантиметр-півтора.
Потім змащуємо рис васабі ( приготувати так, як вказано на упаковці) зробити таку рисочку, товщиною сантиметр десь, намагаючись втерти васабі в рис, на неї накласти слабенько посолену червону рибу, смужечки, скільки не жалко, чим більше риби, тим смачніше,,))
( в мене - за рецептом Майєчки Шутенко, за що їй величезне дякую) На рибу - смужки свіжого огірочка.
Це в мене розрізаний лист, для маленькіх ролів, дитячих, на один укус, і без васабі)
Тепер починаємо скручувати...Як тільки відчули, що той край, який в руках, торкнувся листа - легесенько треба притиснути, потім приклеїти вільну від рису смужку.
Надати ролові бажану форму : круглу, чи квадратну, чи трикутну.
Ось такий ролик)) Розрізуємо навпіл, тоді ще навпіл, отримуємо чотири рола. Ці чотири теж розрізаємо навпіл.
Лиємо в центр кожного рола соєвий соус, або мачаємо в нього...І...як там по-японськи "смачного?"
Мої коментарі: страва швидко готується, якщо всі складники готові, дуже ситна, багато не з"їси...і не залишає в шлунку важкості. До речі, суші і роли можна робити з креветками, з оселедцем, з ікрою.іт.д.
Повідомлення відредагував Натонька - 20 вересня 2013 11:08
Дивна назва, я розумію...Але тортик заслуговує на увагу, тим більше, що легко трансформується в непісний варіант. А тісто....чудові пухирчасті коржі, тепер буду робити лише такі. Рецепт із сайту "Поваренок с поварешкой"
3,5 стакана муки 1 стакан олії 1 стакан "Спрайта", чи "Фанти" 1 ст. л. горілки половина чайної ложки солі Швидко замісити тісто, додавши ще 0,5 або 1 ст муки. Залишити на столі на 30 хв. Розділити на 12 - 14 частин. Пекти на сухому декові 5-7 хв. в максимально прогрітій духовці.
Ошпарити мигдаль, залишити на 30 хв,зняти шкірку, перебити в блендері .Додати цукор і окріп. Довести мигдальне молоко до кипіння. Потім всипати поступово манку. З лимона зняти цедру, зрізати білу шкірку, подрібнити в блендері лимон разом зі шкіркою. Можна лимон перед тим проварити, щоб уникнути гіркоти. Все змішати, збити міксером, додати аромат і ваніль.
Можна приготувати звичайний заварний крем з маслом, буде ще смачніше.
Повідомлення відредагував Натонька - 20 вересня 2013 11:10
Ідею фаршированих помідорчиків позичила в газеті " Газета по- українськи".. В мене - вегетаріанський варіант. Кабачки помити, розрізати навпіл, акуратно ложечкою вишкребти серединку, посолити.Помідори підготувати аналогічно. Рис відварити, гриби посмажити з цибулькою, серединками з кабачків, можна додати моркви, томат або кетчуп. Посолити, поперчити. Запекти в гарячій духовці, я запікала під фольгою, Ближче до готовності відкрила і посипала сиром. Смачного!)))
Повідомлення відредагував Натонька - 20 вересня 2013 11:12
..Щойно пекла отакі пиріжечки... ( всі хропуть, ніхто не заважає...краса!)))) три штуки на пробу, сама ж їх і вм"яла...Завтра буду пекти сімейству..))
Слойоні пиріжечки з шоколадом та полуницею
Слойоне тісто ( купувала, причому не я, а мої гаврики, все переплутали і купили слойоне дріжджове, але це справи не зіпсувало.))) полуниця свіжа, крохмаль цукор за потреби.
Розморозити слойоне тісто, або зробити самостійно, розкачати злегенька,порізати на квадрати, накласти порізану полуницю, дві дольки шоколаду молочного або білого, якщо здастся, що буде несолодке - посипати ще цукром.. я трохи посипала крохмалем, в рецепті цього немає.Краї змочити водою, зліпити трикутнички. Я придавлювала ще й вилкою, боялась, щоб начинка не витекла...Трохи всеодно витекла)))
Пиріжечки треба їсти негайно, тільки-но трохи вистигнуть..На завтра залишати не варто, смакують саме у свіжому вигляді. Рецепт від Ірини Кутової з сайту Гуд кук.
Повідомлення відредагував Натонька - 20 вересня 2013 11:11