Ну от, нарешті я знову з вами, скучила страшенно!
Пропоную сьогодні, з огляду на те, що почався сезон полуниці, такий пиріг зі свіжою полуницею, хоча автор назвала його тортом...Як на мене, то до торта він явно не дотягує...швидше це тарт... Єдиний його недолік - на мою сімеєчку одного виявилось замало!!))) Авторська назва Ірини Кутової
"Торт Мари с клубникой" ( сайт Гуд-кук)
Полуничний тарт з яєчним кремом і чорним шоколадом
Тарт нежирний, легкий, тому його можна з"їсти багато, раджу готувати два або подвоївши норму продуктів!)))
Тісто:100 гр. м"якого вершкового масла або маргарину
1,5 ст муки, або трохи більше
3-5 ст л. води
1ч. л. розрихлювача
Крем:3 яйця
0,5 ст . молока
0,5 ст . цукру
50 гр. вершкового масла ( раджу маргарином не замінювати)
також півплитки чорного шоколаду, полуниця.
М"яке масло розтерти з мукою, додати воду , розпушувач, замісити тісто, що не липне. Розподілити тісто, розрівнюючи руками по формі з ортиками, діаметром 22-24 см. Наколоти вилкою, випекти.
На гарячий корж натерти шоколад.
Крем: розтерти яйця з цукром, додати молоко, масло, помішуючи заварити на водяній бані, крем поступово буде гуснути, на бані це буде відбуватися повільніше, але крем не підгорить. Якщо це робити на малому вогні - то треба мішати безперервно, як бетономішалка))), бо крем має тенденцію підло гуснути грудками і підгорати. Хоча, може на газовій плиті ця операція більш реальніша, ніж на моїй електричній))) Якщо ж грудки все-таки попадаються - можна виправити ситуацію, збивши його в блендері.
Ну от, коли наш крем готовий, трохи остудити його і викласти на корж з шоколадом.
Полуницю викласти на крем. Я залила всю цю смакоту желе для тортів Др. Откер.
А оце шматочок: