Наталю метелик супер а тепер питання ,а як ти йому крильця підняла? І про ляльку запитаю також чи ти її плаття робила з простих рівних коржів чи пекла овальні?
Повідомлення відредагував Olenochka - 13 квітня 2010 19:13
Наталю! Ти справжня чарівниця! Тортик -шикарний,уявляю....який він смачненький! А метелик-просто казковий!Тут треба бути кондитером -скульптором ,щоб таку красу створити!І сама ідея приготування метелика-неймовірно цікава!...
Повідомлення відредагував Майя Шутенко - 24 травня 2010 12:32
Дівчатонька, щиро дякую всім, що знаходите час забігти до мене в гості на сторінку і оцінити мою роботу!!! Відповідаю:
Цитата: Volo-shka
Наталю, якщо не секрет, як ти оцінюєш свої торти коли печеш на замовлення????
Сашо, якщо чесно, то за справжні гроші ще ні разу не пекла... Це швидше хобі, ніж спосіб заробітку...))) Печу своїм за" спасибі", а оце перший раз пекла просто знайомим, зробила калькуляцію, вийшли витрати на два торти - 166 гр...Це тільки на продукти..( натуральне масло і вершки і т.д., тому й дорого...) за роботу тарифи не встановлювала..)))) люди дали безпосередньо за роботу - 80 гривень,і відшкодували витрати на продукти, я сильно не випендрювалась і взяла...Але на майбутнє думаю, що ціну треба казати зразу в залежності від ваги ( лялька важила біля 3 кг, а торт з метеликом - півтора) і від складності...А взагалі продавець з мене паршивенький..)))
Цитата: gutka
дуже гарно, я так ніколи не робила, а шоколад український?
Так, Катю, "Рошен" екстрачорний, він топиться найліпше.
Цитата: Іванка
макіяж теж робила?
НІ, то послала малу в магазин по ляльку, а вона купила такого тінейджерського вигляду... Мусіла пхати таку...)))
Цитата: Славочка
чи щось додавала до нього?
Нічого не додавала, просто розтопила на водяній бані прямо в паперовому конусі із кулінарного паперу, або можна в мікро.
Дуже просто: припідняла краї файла, і в такому вигляді поклала в морозилку, між двома пакунками із замороженими овочами.))))) Так воно і замерзло.)) А коржі пекла отакі:
процес почала з низу спідниці, а верх , де має бути заокруглення, формувала із маси, зробленої з подрібненого коржа з кремом, я писала про те. Всередині коржів формочкою вирізала дірку для ляльки і так складала.
Цитата: lana
: як користуватись шоколадом і чи можна такі робити з білого шоколаду?
Світланко, наскільки я знаю, то білий шоколад топиться поганенько, мені ще не траплявся білий, який би топився по-людськи...вічно грудками...певно, еластичності йому надає саме какао-порошок, якого там немає, є лише какао масло...Я давно помітила, що навіть бісквіт із какао ніжніший і еластичніший ніж просто звичайний бісквіт...По-моєму, топиться найкраще все-таки "Рошен" чорний.
Цитата: Маруся
А крем який стійкий і ніжний, просто чудо.
Дякую, Марусю..Насправді цей крем важко зіпсувати...Вдається завжди.
Цитата: Майя Шутенко
І сама ідея приготування метелика-неймовірно цікава!... laughing laughing laughing
аналогічна роботі з айсингом, тільки той потім не заморожується, а сушиться.
Повідомлення відредагував Коко Шанель - 14 квітня 2010 22:23
..Вчора моя мала доця ( не дуже й мала, бо 12 років має) виявила дивовижне бажання приготувати самостійно салат... Це бажання таке для нас дивне, бо моя математична доця завжди дуже індифірентно ставилась до господарства взагалі і до готування зокрема І дарма я репетую про щось на кшталт: " тебе ніхто заміж не візьме, таку невмійку! Та я в твоєму віці...і т.д. і т. п."..Вона ладна вирішити тисячу складних задач з математики, ніж самостійно почистити дві картоплини...Але, о, чудо! Всі вовки в лісі, певно, видохли... Салатик створила Іринка, самостійно знайшовши подібний в інеті. Тому, почувши таке бажання - я ледь мову не втратила...))))
Грецький салат з макаронами
Макарони відварити, фету або бринзу порізати кубиками, огірки теж, перчик витягли з банки з лєчо, порізали зелену цибульку..Заправка: змішали отаку приправку, як на фото, з оливковою нерафінованою олією(дуже корисна!) , вичавили туди трохи лимонного соку...Заправили салатик...Було смачно. Я думаю, непогано було б додати ще свіжих помідорів та чорних маслин, та в нас вдома на той момент їх не було. Як варіант можлива ще червона солодка цибуля.
Дякую, Світлано... Моє захоплення Дрімфудом не пройшло безслідно і для дітей... Скоро тут будемо стирчати безвилазно всім сімейством..)))) І ще: до мене на "ти", будь ласочка...
Повідомлення відредагував Коко Шанель - 14 квітня 2010 22:38