Торт - лялька
..Робила на замовлення цей торт..Одразу скажу, що результатом не дуже задоволена...Винесла з цього досвіду кілька уроків, може, комусь знадобляться мої висновки, бо легше ж на чужих помилках, ніж на своїх...
По- перше, я почала формувати спідницю ляльки знизу, викладаючи коржі, видовжену догори верхівку ліпила вже із скульптурної маси, зробленої із покришених коржів із кремом. Через що і вийшла у ляльки "довга талія.." Певно, кращою була б технологія формування спідниці згори донизу, тобто викладаючи в посудині відповідної форми спочатку сам "купол", а потім уже розширювати її до кінця...та в мене такої форми не знайшлося.
По-друге: дивлячись на готову ляльку, щось мені здавалося не теє...І я зрозуміла! Ніколи не треба змішувати стилі прикрашання, тобто, якщо це " романтік", тобто там розочки, бантики, то треба діяти відповідно тільки цьому стилю...Якщо ж, як у мене, якесь" фентезі ", зигзаги, ламані лінії, геометричні форми - то ні в якому разі не мішати туди трояндочки.... А то виходить трохи дисонанс...як на пересічне око - то ніби нічого, але всеодно оцей різнобій псує загальне гармонійне враження...Якшо слідувати тільки одному стилеві , то навіть найпростіші прикраси будуть виглядати закінченою гармонійною картинкою, якщо ж еклектика - не врятує навіть майстерність...
По-третє: спідничка мені нагадує цибульку бані православного собору...)))) То я думаю, треба приділяти увагу саме видовженості спідниці, а не розширенню, тоді вона більше схожа на оригінал, тобто на справжній кринолін...
І по-четверте - в мене погано розчинився барвник, тому вийшли цятки..
По-п"яте, я замісила мало мастики...тому довелося вигадувати двоколірну спідницюю...з чого випливає: мастики ліпше зробити більше, із залишків потім можна наліпити якихось квітів "на потім"...Ух..насилу виклала все що мучило...)))) Рецепт завтра.