Позичили мені ось таку справжню пасочницю...щастю моєму не було меж! Тепер і я замовила добрим людям, привезуть мені з монастирського магазину з Одеси, буду мати й свою! В ній дуже зручно робити цю сиру сирну паску, бо форма розбирається з чотирьох сторін...Паска дуже смачна, кремово-вершкової консистенції, чимось нагадує сиркову масу дитячу, але значно смачніша. ( і калорійніша!
) Ніжна й вишукана, але після такої паски треба тиждень, не розгинаючись ,на тренажері висіти!
Я теж після таких кулінарних смакот трохи посилила свої вранішньо-зарядочні подвиги...бо не знаю, для кого як - а для мене зарядка вранці - то подвиг!
Паска царська
800 гр свіжого незбираного сиру ( чим вища жирність - тим краще)
4 жовтки
1,5 стакани жирних вершків
200гр цукру
150 гр вершкового масла, натурального
ванілін ( в мене була есенція ванільна др.Откер)
1 ст . цукатів, родзинок, кураги, горіхів) які я благополучно забула вкинути, коли спам"яталась - пізно було...
Протерти сир через сито. Вершки збити з половиною цукру. Розм"якшене масло збити з рештою цукру, жовтками , додати чуть соли.. Сир гарно вимішати з масляною сумішшю і сухофруктами. Потім вмішати вершки. Форму вистелити марлею , складеною в кілька шарів, складочки зігнати в кутики, я це проігнорувала, і на пасці це видно. Зверху накрити краями тканини і покласти гніт, в мене була дволітрова банка з водою. В холод на 6-8 годин. З-під низу витече досить багато прозорої сироватки, це нормально. Ця паска моїм сподобалась найбільше.
Рецепт із "гуд куку"