..Згадала сьогодні про рецепт смачнющої картопельки...чим не достойна альтернатива Макдональдсу?
Тільки відмінність в тому, що ця картопля запікається в духовці і не всотує стільки жиру, як "фрі"....( того жиру, на якому смажили вже кільканадцять разів
і з якого канцерогени так і скачуть...засмічуючи наш безцінний організм)
Картопелька оригінальна
Картопля звичайна, сільська, батьківська чи своя...головне, щоб не трансгенна
сіль
часник чи часникова сіль
улюблені спеції
Картоплю чистимо, ріжемо на чверть, складаємо в поліетиленовий пакет, сиплемо туди солі, часникову сіль( я щось часник, термічно оброблений, не дуже...
поважа...) в мене була суміш перців, і все, що спаде на думку... Лиємо трохи олії...Міцненько затискаємо пакет і щодуху трясемо, щоб картопля гарненько обволоклася всією тією смакотою, що ви туди напхали...
Застеляємо деко фольгою( то щоб потім ручки не закаляти, миючи...
) і викладаємо картопляні дольки...ось так, приблизно:
Бажано не в хаосі, а рівненько..
.( розумію, шо то причуда, але мене чомусь завжди дратує нерівно викладена картопля, чи котлети, чи що небудь, що запікається...а також вареники, які хтось із моїх помічників ризикне поскладати на дошку не по порядку!!!!
О! Тоді всі дістануть духопеликів!!!
Хоча, мушу признатися...по життю я досить безалаберна людина...
)
Ось що виходить:
Печемо при досить високій температурі.(200-240)
Гарненька рум"яна картопля з пригарками...і значно дієтичніша за смажену!