..Коли урочисто повідомила сімейству назву цієї страви- " Генуезька фокачча" - почула дивне питання від наймолодшого: " Ма...а генуєзька- від слова Гена?"
Мм...треба терміново купити географічний атлас світу чи хоча би глобуса...
На вивчення географії в школі - надії мало...
Довелось пояснити, що це італійський хлібчик, а назва від назви міста Генуя, і Гена тут абсолютно ні до чого...
Генуезька фокачча
Картопля -1 середня картоплина
борошно - 200гр
сіль -1ч.л.
дріжджі- 5гр
рослинна олія- 75 гр.
цукор - 1 ч.л.
молоко - 100мл.
сир твердий -50 гр
кмин
Кількість складників збільшувала вдвоє.
Картоплю відварити в мундирах. Поки не охолола, обчистити і перем"яти. Я не знаю, як ви, а я завжди перевіряю на придатність сухі дріжджі, хай там що на пачці пишуть... :lol Отже, сухі дріжджі розвела з водичкою, грамів 50...трохи цукру туди, ложку борошна....Ось уже й шапочка з"явилася...Значить, свіжі... Додала до них тепле молоко, борошно, картоплю, олію, сіль, кмин , сир( якщо любите) Замісити м"якеньке, ніжне тісто, трохи навіть липке...рідкувате.. Дати зійти . Викласти на деко...Пальцями зробити на тісті заглибини...Дати зійти ще разочок....Пекти на 200-250 гр. ,щоби добре зарум"янилось. Все!
Мої враження: тісто трохи вологе ніби... картоплі й сиру не відчувається....тільки аромат потрясний...
і смак...по руках себе била, бо ж - калорії...а не втрималась...
Рецепт із сайту "Поварьонок" від користувача Леська, за що їй величезна подяка.