появлялись нові щіпки.я їх акуратно відламала і посадила
я навіть і подумати немогла що торхідеї можна зі щіпок садити, а можна докладніше де і як їх відламувати, може і я спробую, бо магазинні орхідеї вмене нехочуть жити, то може хоч нащіплені приживуться
--------------------
Подлинное счастье стоит недорого: если за него приходится платить высокую цену, значит, это фальшивка. Коко Шанель
Підкажіть, будь-ласка, якщо хтось знає, що робити, коли орхідея пустила повітряні корінці? Я її купила два роки назад, вже два рази цвіла і знову пустила два цвітоноси, але чомусь з'явилось багато коренів на самому стеблі.
можеш сфоткати? можливо то нові самостійні рослинки(дєтки) і поки не пустили корінчики відламувати не можна. Куплену рослину не потрібно пересаджувати, орхідейка не любить пересаджування, дайте їй спокій! Мої орхідеї усі (11 штук) відцвіли і сидять, нє, не сидять, вони ростуть. і вже стали схожі на якусь капусту. Листя буяє як сказилось
-------------------- Боже, дай мені душевний спокій, щоб прийняти те, що я змінити не можу Дай мені сили, щоб змінити те, що я можу і мудрість відрізнити одне від другого
я оно скільки орхідей маю, а от дитинку виростити - тре мати щастя, чи як каже Волошечка: треба місце знайти, або атмосфера у хаті вашій позитивна
-------------------- Боже, дай мені душевний спокій, щоб прийняти те, що я змінити не можу Дай мені сили, щоб змінити те, що я можу і мудрість відрізнити одне від другого
нічого не робити, це вона пускає корінці від тої вашої пересадки. я погано бачу грунт. там має бути кора і може мох, а у вас який грунт? Я свої орхідейки коли пересадила(після падіння і вивалювання з горщика) то вони теж так пускають корінці. Якщо так лізуть корінці, значить скоро буде цвісти. Це добре, рослинка жива, корінчики гарно виглядають. В мене один корінчик причепився до стебла і підпорки так і потягнувся догори
Два дні тішусь як мала дитина. Напевно це не зрозуміти..... Діти подарували вчора
А зараз кілька порад. Писала вже десь, але повторюсь - вибачайте. Якщо квіточка відцвіла і облетіла, не спішіть обрізати. Поспостерігайте пару днів, якщо патичок не засихає - обріжте над брунькою, припечіть зеленкою (я спиртом замащувала) і дайте їй спокій. Орхідейка випустить нові гілочки. Ось дивіться, правда вибачайте за якість фоток
--------------------
Ви спитаєте чи працюю я? Так, я працюю 24 години на добу. Я МАМА! Я будильник, повар, двірник, вчитель, няня, лікар, будівельник, охоронець, фотограф, тренер, утішитель. Я не можу взяти лікарняне. Я працюю день і ніч. Зарплата моя - поцілунки і обійми!