Натуся, гарні у тебе квіточки, але та, що на першій фоточці (якщо не помиляюсь) - цимбідіум і мені не сподобались її листочки. Точно не знаю, але чи ті крапочки часом не щитовка? Хворі листочки якісь. Скільки маєш вазончиків? Поділись. Дівчатка, в мене сонячна сторона і сонце палить нещадно цілий день і я свої вазончики ставлю біля вікна, але не на вікні! Поливаю лише теплим душем і не замочую у піддони, бо до верхніх корінчиків вода таким чином не підніметься. ЯКщо листочки починають тріскати, то це скоріш всього від переливу.
-------------------- Боже, дай мені душевний спокій, щоб прийняти те, що я змінити не можу Дай мені сили, щоб змінити те, що я можу і мудрість відрізнити одне від другого
Ластівка ту першу орхідею я купила 3 роки тому дуже хвору за 20гривень. Це вона перший раз зацвіла, дуже сильно пахне, так солодко що аж в голові паморочиться. А листочки я попалила нечяйно, травила якусь заразу розчином марганцю. Вазонів маю десь 11 штук
--------------------
Очі бояться, а руки стараються і роблять...
наТуся, я чомусь боялась купувати орхідеї того сотру, бо казали мені, що вони вибагливі, що відцвітають і гинуть...а в тебе оно вже три роки. Між іншим я дала собі на спокій з іншими вазонками, не хочу вже ніяких лиш такі...це ж такий кайф як чекаєш на квітку а потім вона тебе тішить пів року і поливати можна "забути", ніц їй не буде
-------------------- Боже, дай мені душевний спокій, щоб прийняти те, що я змінити не можу Дай мені сили, щоб змінити те, що я можу і мудрість відрізнити одне від другого
нагадала собі, може кому знадобиться: орхідеї не люблять сусідства троянд і яблук (це якщо цвітуть чи збираються цвісти), бутончики будуть опадати
я свої орхідеї літом тримаю на підставці,а вже зараз сонце не таке палюче то я поставила на підвіконник.Цвітуть вони в мене майже весь рік,від лютого ще досі є квіточки.
думаєш,слід її поставити на підвіконня? На поличці може бути недостатньо світла? просто її так гарно на ній видно і милуюся нею щоразу наТуся,ого! який орхідейний садок! Дуже гарно!!!!!!!
Цитата: Ластівка
Дівчатка, в мене сонячна сторона і сонце палить нещадно цілий день і я свої вазончики ставлю біля вікна, але не на вікні! Поливаю лише теплим душем і не замочую у піддони, бо до верхніх корінчиків вода таким чином не підніметься. ЯКщо листочки починають тріскати, то це скоріш всього від переливу.
Дякую вам за цінні поради!!!! Ще одне питаннячко:ми живемо в новобудові і поки в нас гарячої води немає...Можна якось замінити чи власноруч зробити той теплий душ? і куди його направляти,на листочки чи і на квіточки?
--------------------
Очень!Очень рада за своего мужа - так удачно женился!
Христя, Не чіпай, нехай собі привикає до вашого помешкання, нехай собі стоїть на тій поличці, а теплий душ, то просто загрій води, теплої, так щоб руку можна було тримати і поливай землю, але обережно, щоб вода не попадала в розетку(там де стебло кріпиться до стовбура). ЯКщо водичка попала то протерти, здмухати. Почекай щоб водичка стекла і далі на свої місце. Зараз поливати треба десь раз на 10 днів. Я вже так привчилась, що поливаю коли горщик легкий стає, якось в руках чуття маю. Але у мене зараз не квіти а якісь листки на салати, буяють як сказились, а не цвітуть. КАжуть їм тре стресу якогось (не поливати, або додати освітлення, або холоду). Наразі припиняю поливати
Дівчата, підкажіть що треба робити, коли квіточки з орхідеї вже злетіли? Що робити з гілочками на яких були квіточки? В мене одна гілочка вже зісохла, а друга ще зелена. Їх обрізати, чи залишати? Порадьте, хто знає .
--------------------
У щасливі хвилини - ХВАЛИ БОГА, у скрутні хвилини - ШУКАЙ БОГА, у тихі хвилини - ПОКЛОНЯЙСЯ БОГОВІ, у хвилини болю - ДОВІРЯЙСЯ БОГОВІ, кожну хвилину - ДЯКУЙ БОГОВІ!