Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Консервація, варення, компоти, огірки, помідори і т. д.
Галюнька
20 вересня 2011 13:22
Повідомлення #251


Молода господинька
  • 34

Репутація: 79
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 100
Реєстрація: 28.06.2011

ICQ:--

Бали: 397
Можливо комусь пригодиться. Не дуже подобаються голубці із квашеної капусти)Роблю кожного року, от і вчора робила, фотографій на жаль нема.

Свіжа капуста на голубці


Капусту парити як звичайно на голубці.Розібрати на листки.Зрізати прожилки, посолити листки і накласти тісно в банки, щоб аж вийшов сік. Солі треба багато- на 3-х літрову банку в мене йде до 0.5 кг. Закрити пластмасовою кришкою.Стоїть хоч рік. Якщо при зберігання зменшиться соку долити соляним розчином. Перед використанням прополоскати зо два рази і намочити в воді годин на 12. Сіль вимокає повністю, а капуста свіжа.Дуже виручає навесні, коли капусти або нема, або дорога.
Серединки, які залишаються так же солю на борщ, або використовую для консервації.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
21 вересня 2011 17:32
Повідомлення #252


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Перейти на початок сторінки
Пушинка
Готувати може кожен!
21 вересня 2011 22:12
Повідомлення #253


Файна господиня
  • 51

Репутація: 455
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 903
Реєстрація: 31.01.2011

ICQ:--

Бали: 1873
Баклажанна ікра




Потрібно:

- 3 кг баклажанів
- 1 кг болгарського перцю
- 3 кг помідорів
- 1 кг моркви
- 1 кг цибулі
- 250 гр часнику
- 1 гострий перець
- 0,5 ст олії
- сіль

Приготування




Я робила на половину порції, получилось 7 півлітрових баночок.
Всі овочі очистити і помити. Потрібна ще велика каструля
Цибулю нарізати кубиком і обжарити в олії.
Нарізати болгарський перець кубиком і кинути до цибульки
+ порізані кубиком помідори
коли почнуть пускати сік, кинути терту на грубому терку моркву
все довести до кипіння. Додати нарізані кубиком очищені баклажани. Через 10 хв кинути подрібнений перчик чілі і подрібнений часник. Все посолити до смаку і дати побулькати під закритою кришкою 30-40 хвилин. Гарячу ікру розложити в сухі чисті баночки. В рецепті не стрелізували, а я перестрахувалась. Після цього закатати.
Від себе ще додала перцю чорного і болгарських спецій для овочів. Получилось смачно, я ще довго облизувала ложку.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
24 вересня 2011 00:30
Повідомлення #254


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
24 вересня 2011 00:32
Повідомлення #255


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Перейти на початок сторінки
Yatsan
26 вересня 2011 18:49
Повідомлення #256


Молода господинька
  • 34

Репутація: 248
Група: Кондитер
Повідомлень: 212
Реєстрація: 17.04.2011

ICQ:--

Бали: 884
Пропоную вам " Заправку до борщу",або борщ з банки,особливо стає в пригоді для студентів.
Рецепт тут
Перейти на початок сторінки
idianka
4 жовтня 2011 21:22
Повідомлення #257


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2171
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:--

Бали: 5259



--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
Канарейка
5 жовтня 2011 11:09
Повідомлення #258


Файна господиня
  • 51

Репутація: 950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1335
Реєстрація: 8.10.2010

ICQ:--

Бали: 2959
Варення "Слива в шоколаді"






1 кг слив
0,5 кг цукру
100 г шоколаду чорного
1 / 3 ч.л. лимонна кислота (не обов'язково)
100 г вершкового масла
Спосіб приготування

Дуже смачне варення виходить зі смаком сливи в шоколаді.

Сливу розділити на половинки і засипати цукром до появи соку (приблизно 2 год ), потім поставити на вогонь, довести до кипіння і виключити. Так варити 5-6 разт протягом 2 днів, тобто доводити до кипіння і виключати. Вийшло гарне сливове варення з ціленькими прозорими сливами в сиропі.

Потім в останнє варіння (варила хвилин 30), додала лимонну кислоту і шоколад, дала покипіти хвилин 5-10, потім додала масло вершкове і поварити ще 10хвилин.

Масло вершкове потрібно брати дуже свіженьке

Гаряче варення розкласти по банках, закрити, остудити і зберігати в холодильнику.

Смачного!!!!!!!!!! Рецепт з нету з моїми змінами і доповненнями.
Перейти на початок сторінки
lingrod
8 жовтня 2011 19:00
Повідомлення #259


Файна господиня
  • 51

Репутація: 570
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 765
Реєстрація: 20.04.2010

ICQ:--

Бали: 1509
Варення з груші з лимоном



Груші обчистити від насіння та жорсткої шкірки, нарізати скибками і засипати цукром з розрахунку приблизно 300 г цукру на 1 кг груш.
Через ніч груша пустить сік.
Поставити на слабкий вогонь через розсікач і довести до кипіння, але не кип"ятити. Відставити для охолодження.Через 8-10 годин знову поставити на вогонь, нагріти майже до кипіння і зняти з вогню.
Підготувати лимони - обдати кип"ятком, помити добре, порізати і вибрати кісточки.
Після третього нагрівання додати лимон (1 лимон на 1 літр суміші).
Знов нагрівати і охолождувати. З кожним нагріванням варення стає яскравішим, а грушки прозорішими. Довести до бажаного кольору і в останнє нагрівання прокип"ятити хвилин 10 на слабкому вогні, розфасувати по банках.

Перейти на початок сторінки
Pito4ka
8 жовтня 2011 20:18
Повідомлення #260


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1284
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1583
Реєстрація: 25.08.2011

ICQ:--

Бали: 3426
lingrod, уявляю який то аромат!!!!!!!!!

--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 26 листопада 2024 18:54

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 14
Гостей: 6
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100