Сині нарізаю пластинами, розкладаю їх у морозилці на целофан в піддон для пельменей. Залишаю на 20-25 хвилин, щоб підмерзли і надалі не склеювалися між собою, а потім перекладаю в пакет і закладаю в нижній ящик.
Коли закриваю перець, шляпки залишаються.
Їх я теж нарізаю кубиками чи соломкою, складаю в пакет - до морозилки.
Хвилин через 15 злегка помну, щоб роз*єднати, бо інакше склеїться грудкою. А взимку- і до борщу, і до картоплі.
А ще доводиться наздоганяти згаяне. А воно ж усе достигає одночасно, то й не знаєш, за що хапатися.
Трішки асорті:
Завалялися в холодильнику кілька персиків, то ж додала порізані 2 грушки та 2 яблучка, залила кип*ятком, постояли з 5 хвилин, злила , перекип*ятила, додала 2 столові ложки цукру та на кінчику ножа лимонної кислоти, залила вдруге, укутала до повного вистигання.
А сік із яблук "Слава переможцям", коли вони достигнуть так, що торохтять всередині кісточки, такий червоний, що взимку (у підвалі тьм*яне освітлення) чоловік часто плутає з томатним (до речі на верхньому фото теж яблучний, а не томатний), і солодкий, то ж закриваю без цукру: просто варю до готовності, заливаю в банки і закручую. А взимку доводиться оправдовуватися, що зовсім я не пересолодила!!!!
у мене ще яблунька невеличка, щойно третійраз як "родить", я також часто роблю сік для нас, але відразу випиваємо, дуже смачно, а коли буде більший урожай буду заготовляти на зиму, а ти Ланусь маєш соковарку чи як сік заготовляєш?
gutka, Катю, у нас яблуні вже мають років по 12. Їх маємо 1.5- одна звичайна, а на іншій тато прищепив "Симиренку", то пів-яблуні стоїть червоної, а пів- зелена. До речі, саджанці нам привозили десь із розсадника на львівщині. Цікаво, що інші яблуні родять через рік , а ці- щороку й дуже рясно. Маю й соковарку, але через неї не люблю (він мені якийсь слизкуватий). Доки яблук падало небагато, гралася соковижималкою ( але вона в нас стара, треба вже міняти), а це насипалося дуже багато, то чоловік бере у брата зроблений електроподрібнювач ( почищені від плодоніжок, ушкоджень яблука перетирає, мов корморізка, тільки меншого розміру), а потім витискаємо під пресом (дідівський спосіб, а все ж сік мені такий смакує найбільше)
а потім витискаємо під пресом (дідівський спосіб, а все ж сік мені такий смакує найбільше)
а далі як -стерелізуєш? у мене соковарка - то сік витікає гарячим, але я завжди не вгадую кількість цукру і виходить скоріше сироп ніж сік, що мені НЕ подобається
lana,яка краса ми теж зробили соки з антонівки, але здавали на великий прес, щоб вдома не бавитись, Дівчата поділіться досвідом, як користуватись скороваркою? Бо в нас вдома є, а що з нею робити не знаю. Хочу попробувати там кабачки на ікру від Каті зготувати? Катю, ати робила сою кабачкову ікру в скороварці, бо тикажеш варити в баняці 70 х.То в скороварці приблизно скільки?