Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Консервація, варення, компоти, огірки, помідори і т. д.
lana
14 серпня 2011 22:25
Повідомлення #211


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
Цитата: gutka
а далі як -стерелізуєш?


У великій каструлі варю до готовності, цукор додаю за смаком, а якщо яблука солодкі, то взагалі без цукру ( ми не любимо солодких напоїв), а потім заливаю в банки й закручую.

Цитата: zhanetka
але здавали на великий прес, щоб вдома не бавитись,


Шкода, у нас немає такої можливості. :sad:
Перейти на початок сторінки
lingrod
17 серпня 2011 00:03
Повідомлення #212


Файна господиня
  • 51

Репутація: 570
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 765
Реєстрація: 20.04.2010

ICQ:--

Бали: 1509
Напишу і свій Салат з рисом, бо побачила , що Нетік давала теж салат з рисом - з капустою ( ну я ще й той спробую зробити - ще вся осінь попереду)

3 кг помідорів - порізати дольками,
1 кг перцю болгарського - тоненькими смужками,
1 кг цибулі - скибками,
1 кг моркви -нашаткувати,
150 г цукру,
2 ст. ложки солі,
0,5 л олії,
зелень -за бажанням.
Всі компоненти перемішати і поставити на вогонь у великій каструлі. Загальний час приготування -50 хвилин. Як закипить - зменшити вогонь і через 25 хвилин всипати 1 стакан промитого рису, а перед самим закінченням - не забути влити 2 ст. ложки оцту.
Гарячим розкласти по банках і закрутити. Вихід - 7 банок по 0,7л.
Нам - дуже смакує, особливо навесні, коли починаються городні роботи.



На першому плані - лечо зі шпарагівкою довгою, а позаду - отой салат з рисом.
Перейти на початок сторінки
наТуся
17 серпня 2011 10:43
Повідомлення #213


Файна господиня
  • 51

Репутація: 579
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 576
Реєстрація: 30.11.2010

ICQ:--

Бали: 1835
lingrod смакотіща, ням-ням%CA%EE%ED%F1%E5%F0%E2%E0%F6%B3%FF Ви молодчинка!!!! :belay:

--------------------
Очі бояться, а руки стараються і роблять...
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
17 серпня 2011 11:05
Повідомлення #214


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Перейти на початок сторінки
Яруська
18 серпня 2011 10:35
Повідомлення #215


Файна господиня
  • 51

Репутація: 449
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1148
Реєстрація: 29.11.2009

ICQ:--

Бали: 1174
Салат із зелених помідорів

зелені помідори - 3кг
цибуля - 1,5кг
морква - 1,5кг
сіль - 100г
олія - 300г
цукор - 300г
оцет - 300г
перець пахучий - 5-6 горошин
лавровий листок - 5-6 шт.

Помідори нарізати тонкими дольками, цибулю - півкільцями, моркву натерти на терці (краще -для корейської моркви, тоді салат дуже красиво виглядає, але можна на звичайній великій). Засипати нарізані овочі сіллю, обережно перемішати і залишити на 10-12 годин. За цей час з помідорів вийде гіркота і овочі просоляться. Бажано за цей час кілька разів перемішувати овочі. Потім злити сік, що утворився, і залити киплячим маринадом: олію і оцет перемішати, додати цукор, лавровий листок і перець, закип'ятити (стежити, щоб цукор повністю розчинився). Проварити салат 30 хвилин і гарячим розкласти в банки.

Раніше робила зелені помідори за маминим давнім рецептом, і цей салат нам смакував. В цьому році захотілося спробувати чогось новенького! Вишукала цей рецепт на сайті koolinar.ru, для порівняння зробила ще кілька баночок по-старому. Новий рецепт сподобався набагато більше! В маминому відчувається оцет, він досить гострий, а в цьому навпаки - переважає солодкуватий ніжний смак! Хто не любить такого, кількість цукру можна зменшити.
Фото буде! :p0127:
Перейти на початок сторінки
lingrod
25 серпня 2011 00:37
Повідомлення #216


Файна господиня
  • 51

Репутація: 570
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 765
Реєстрація: 20.04.2010

ICQ:--

Бали: 1509
Анкл Бенс



1 ст. томатної пасти
1 літр води,
2 кг кабачків (кубиками)
1 стакан олії,
1 ст. цукру,
1 ст.ложка солі -
це все закип"ятити варити 10 хвилин.
Додати 4 шт солодкого перцю (я давала 10 штук, як і цибулі),і 10 штук цибулин порізаних на скибочки і варити ще 10 хвилин.
Додати 1 кг моркви, натертої - ще 10 хвилин. Останні- 10 шт нарізаних помідорів, знов варимо 10 хвилин і наприкінці додаємо 1 ст. ложку 70% оцту. Такого в нас не буває - тому міняємо на звичайний 9% - 100 грам.
Закручуємо в банки . В цей раз вийшло 5 літрових банок.
Дуже смачний взимку як соус до спагетті. Рецепт зі старої кулінарної брошурки.

Можна використати цей рецепт, замінивши кабачки на баклажани



Перейти на початок сторінки
lingrod
25 серпня 2011 00:48
Повідомлення #217


Файна господиня
  • 51

Репутація: 570
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 765
Реєстрація: 20.04.2010

ICQ:--

Бали: 1509
Дуже вродила цього року шпарагівка, я вже показувала -вона в нас дивна-довга. Треба якось її утилізувати, от і вийшло

ЛЕЧО зі шпарагівкою



Нарізати помідори і поставити варитися. В окремій каструлі відварити хвилин 10 порізану шпарагівку, воду злити, додати до томатів. Хай кипить. Тим часом почистити і порізати перець. Додати в загальну каструлю.
Як закипить додати 1 стакан олії, 2 столові ложки солі, 4 столові ложки цукру ( може і не треба було того цукру, але вже всьо). Варити все разом 20-25 хвилин. Оцет не давала - подивимось, чи не постріляє. :smile:
Перейти на початок сторінки
lingrod
25 серпня 2011 00:53
Повідомлення #218


Файна господиня
  • 51

Репутація: 570
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 765
Реєстрація: 20.04.2010

ICQ:--

Бали: 1509
Ще сьогодні закручувала помідори із перцем і зеллером.
Перейти на початок сторінки
Яруська
25 серпня 2011 08:52
Повідомлення #219


Файна господиня
  • 51

Репутація: 449
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1148
Реєстрація: 29.11.2009

ICQ:--

Бали: 1174
lingrod! Такі апетитні закруточки! :belay:
Дівчата! А хто консервував кукурудзу?? Таку, щоб до салатів можна використовувати. Чи то не вартує бавитися?... :fellow:
Перейти на початок сторінки
Христя
25 серпня 2011 09:26
Повідомлення #220


Файна господиня
  • 51

Репутація: 476
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 736
Реєстрація: 15.07.2011

ICQ:--

Бали: 1951
Цитата: Яруська
А хто консервував кукурудзу??

моя мама кожного року консервує,можу дати рецепт.Їмо і до салатів,і до піци,і ложкою :lol: . Але наскільки мені відомо,мама завжди садила спеціально кукурудзу для закрутки....звичайна така не підійде...

--------------------
Очень!Очень рада за своего мужа - так удачно женился!
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 24 листопада 2024 04:43

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 11
Гостей: 8
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100