У великій каструлі варю до готовності, цукор додаю за смаком, а якщо яблука солодкі, то взагалі без цукру ( ми не любимо солодких напоїв), а потім заливаю в банки й закручую.
Цитата: zhanetka
але здавали на великий прес, щоб вдома не бавитись,
Напишу і свій Салат з рисом, бо побачила , що Нетік давала теж салат з рисом - з капустою ( ну я ще й той спробую зробити - ще вся осінь попереду)
3 кг помідорів - порізати дольками, 1 кг перцю болгарського - тоненькими смужками, 1 кг цибулі - скибками, 1 кг моркви -нашаткувати, 150 г цукру, 2 ст. ложки солі, 0,5 л олії, зелень -за бажанням. Всі компоненти перемішати і поставити на вогонь у великій каструлі. Загальний час приготування -50 хвилин. Як закипить - зменшити вогонь і через 25 хвилин всипати 1 стакан промитого рису, а перед самим закінченням - не забути влити 2 ст. ложки оцту. Гарячим розкласти по банках і закрутити. Вихід - 7 банок по 0,7л. Нам - дуже смакує, особливо навесні, коли починаються городні роботи.
На першому плані - лечо зі шпарагівкою довгою, а позаду - отой салат з рисом.
Помідори нарізати тонкими дольками, цибулю - півкільцями, моркву натерти на терці (краще -для корейської моркви, тоді салат дуже красиво виглядає, але можна на звичайній великій). Засипати нарізані овочі сіллю, обережно перемішати і залишити на 10-12 годин. За цей час з помідорів вийде гіркота і овочі просоляться. Бажано за цей час кілька разів перемішувати овочі. Потім злити сік, що утворився, і залити киплячим маринадом: олію і оцет перемішати, додати цукор, лавровий листок і перець, закип'ятити (стежити, щоб цукор повністю розчинився). Проварити салат 30 хвилин і гарячим розкласти в банки.
Раніше робила зелені помідори за маминим давнім рецептом, і цей салат нам смакував. В цьому році захотілося спробувати чогось новенького! Вишукала цей рецепт на сайті koolinar.ru, для порівняння зробила ще кілька баночок по-старому. Новий рецепт сподобався набагато більше! В маминому відчувається оцет, він досить гострий, а в цьому навпаки - переважає солодкуватий ніжний смак! Хто не любить такого, кількість цукру можна зменшити. Фото буде!
1 ст. томатної пасти 1 літр води, 2 кг кабачків (кубиками) 1 стакан олії, 1 ст. цукру, 1 ст.ложка солі - це все закип"ятити варити 10 хвилин. Додати 4 шт солодкого перцю (я давала 10 штук, як і цибулі),і 10 штук цибулин порізаних на скибочки і варити ще 10 хвилин. Додати 1 кг моркви, натертої - ще 10 хвилин. Останні- 10 шт нарізаних помідорів, знов варимо 10 хвилин і наприкінці додаємо 1 ст. ложку 70% оцту. Такого в нас не буває - тому міняємо на звичайний 9% - 100 грам. Закручуємо в банки . В цей раз вийшло 5 літрових банок. Дуже смачний взимку як соус до спагетті. Рецепт зі старої кулінарної брошурки.
Можна використати цей рецепт, замінивши кабачки на баклажани
Дуже вродила цього року шпарагівка, я вже показувала -вона в нас дивна-довга. Треба якось її утилізувати, от і вийшло
ЛЕЧО зі шпарагівкою
Нарізати помідори і поставити варитися. В окремій каструлі відварити хвилин 10 порізану шпарагівку, воду злити, додати до томатів. Хай кипить. Тим часом почистити і порізати перець. Додати в загальну каструлю. Як закипить додати 1 стакан олії, 2 столові ложки солі, 4 столові ложки цукру ( може і не треба було того цукру, але вже всьо). Варити все разом 20-25 хвилин. Оцет не давала - подивимось, чи не постріляє.
моя мама кожного року консервує,можу дати рецепт.Їмо і до салатів,і до піци,і ложкою . Але наскільки мені відомо,мама завжди садила спеціально кукурудзу для закрутки....звичайна така не підійде...
--------------------
Очень!Очень рада за своего мужа - так удачно женился!