перець порізати на четверо і скласти в півлітрові баночки. Окремо готуєм маринад. 3 столові ложки солі; 0,5 л. олії; 5 столових ложки меду; 300 грам цукру це все кип"ятити 5-7 хвилин постійно поміщуючи. Коли охолодне додати 350 грам оцету. Добре розмішати і готовим маринадом заливаємо перець, але не повну банку а трішки вище половини банки. 1 порція маринаду приблизно на 5 півлітрових банок. Стерилізувати 35-40 хвилин.
--------------------
Если жизнь преподносит мне лимоны, Я прошу у нее соль и текилу!!
3 кг.чищених огірків 0,5 кг.цибулі 3 зубчики часнику 3 червоних перці 2 жовтих перці 20 гр. куркуми 1 пач. гірчиці горошком 1,5 скл. оцту 3 скл. цукру 2 ст.л. солі. Огірки і цибулю різати кружками.Перець кубиками.Все разом добре вимішати і дати постояти 1 год.Виходить 4 літрові банки.Стерелізувати 15 хв.
--------------------
Ви спитаєте чи працюю я? Так, я працюю 24 години на добу. Я МАМА! Я будильник, повар, двірник, вчитель, няня, лікар, будівельник, охоронець, фотограф, тренер, утішитель. Я не можу взяти лікарняне. Я працюю день і ніч. Зарплата моя - поцілунки і обійми!
Пропоную ще два рецепти з огірків Зліва - то Латгальський салат
Рецепт від Яночки з форуму Cook-talk, закриваю його вже пару років, їдять із задоволенням, він не зовсім звичайний -дуже цікавий.
2,5 кг огірок, 1 кг цибулі, 100 г цукру, 100 мл оцту, 100 мл олії, 1 столова ложка солі, молотий коріандр - обов"язково (я даю файну столову ложку ) зелень.
Огірки і цибулю порізати кружечками завтовшки 0,5см -1 см . Цибулю розібрати на окремі кільця. Скласти все в каструльку і додати решту компонентів. Ставимо на плиту, варимо хвилин 10-15, поки огірки не почнуть міняти колір. Розкласти по банках і закатати.
5 кг огірків з кабачками 1 кг цибулі 300 гр зелені петрушки 200 гр зелені селери 0,5 склянки олії 0,5 склянки оцту 1 ст. ложки солі+ 1 ст. ложку смакової приправи Vegeta 5 ст.ложок цукру. Склянка часнику.
Огірки порізати чверть-кільцями(або ж кубіками), зелень і цибулю -мілко , часник - вичавити, скласти все у велику каструлю, додати всі складники і добре перемішати, щоби зелень і часник рівномірно розподілились. Залишити на 2 -3 години,можна на ніч - нехай маринується.
Далі ставимо на вогонь, помішуючи доводимо до кипіння, як тільки колір починає мінятися - розфасовуємо по банках і закручуємо. Виходить трохи більше 6 літрів
Ось такі вони з відкритої банки взимі
Рецепт - з мого старого записника від бувшої колеги по роботі(колись раніше - інтернету не було і ми переписували рецепти по папірцях одна від одної).