Минулого року надибала такий рецепт заготовки до борщу. Сам рецепт мені сподобався тим, що не мав солодкого перцю, бо він мені весь смак в страві перебиває. А ще рецепт вигідний тим, що в ньому вже є і томати і засмажка, тобто економить купу часу. Прийшов з роботи, швиденько розкришив картопельку, капусточку 15-20 хв. - і борщ готовий. Також з цієї заправи готувала борщ на грибному відварі на Святий вечір. Вийшло супер!
Рецепт ліники переписувати, то даю як в мене скопійовано:
4 кг буряков (свеклы), 2 кг моркови, 2 кг репчатого лука, 6 кг помидоров, 500 гр растительного масла, 5 ст.л. соли, 100 гр уксуса 9%.
Буряки отварить в шкурках, очистить и натереть на терке. (Так заготовка получается вкуснее, чем когда буряки тушатся вместе с морковкой и луком.)
Помидоры прокрутить на мясорубке, поставить варить на огонь. Как закипит, варить 20 минут, добавить соль.
Морковку и лук пережарить отдельно и высипать в томат. Кипятить еще 15-20 минут.
Добавить буряки и уксус и прокипятить еще 15-20 минут.
Розкласть горячим в прокипяченые горячие банки, накрыть прокипяченными лакированными крышками и поставить в кастрюлю стерилизоваться.
Пол-литровые банки стерилизовать 20 минут, литровые 30 минут.
Мої зауваження: Робила пів порції - вийшло 7 півлітрових банок. Буряків давала більше, на пів-порції десь 3-3,5 кг. Час варіння скоротила на половину, тобто між додаванням продуктів варила десь по 10-12 хв. Не стерилізувала, а накладала в гарачі стерилізовані банки і закутувала.
Буду рада якщо комусь рецепт сподобається