Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Консервація, варення, компоти, огірки, помідори і т. д.
Марія Митник
22 липня 2011 20:24
Повідомлення #161


Файна господиня
  • 51

Репутація: 413
Група: Кондитер
Повідомлень: 654
Реєстрація: 18.04.2010

ICQ:--

Бали: 2041
Ікра кабачкова та Кабачки в томатному соусі
Перейти на початок сторінки
Олюся
25 липня 2011 13:56
Повідомлення #162


Файна господиня
  • 51

Репутація: 512
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 858
Реєстрація: 10.07.2010

ICQ:--

Бали: 2063
Цитата: Марія Митник
Кабачки в томатному соусі

а рецептик можна? :feel:

--------------------
Говоріть людям приємне. Навіть тим, які не вміють усміхатися. Надійка Гербіш
Перейти на початок сторінки
Марія Митник
25 липня 2011 16:51
Повідомлення #163


Файна господиня
  • 51

Репутація: 413
Група: Кондитер
Повідомлень: 654
Реєстрація: 18.04.2010

ICQ:--

Бали: 2041
Цитата: Олюся
а рецептик можна?

Кабачки в томатному соусі
2кг малих кабачків(порізати півкільцями)
пів літри томатного соусу (бажано Чумак)
100гр цукру
100гр оцту
100гр олії
1 столова ложка солі
пів чайної ложки паприки
Перемішати і варити 25-30хв.
На дно банки покласти:
-порізані 3 зубчики часнику
-лавровий листок
-перець горошком
-кріп
Стерелізувати 25хв. Виходить 3 л.
Перейти на початок сторінки
zhe-maria
25 липня 2011 23:25
Повідомлення #164


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 6
Реєстрація: 19.10.2010

ICQ:--

Бали: 214
Минулого року надибала такий рецепт заготовки до борщу. Сам рецепт мені сподобався тим, що не мав солодкого перцю, бо він мені весь смак в страві перебиває. А ще рецепт вигідний тим, що в ньому вже є і томати і засмажка, тобто економить купу часу. Прийшов з роботи, швиденько розкришив картопельку, капусточку 15-20 хв. - і борщ готовий. Також з цієї заправи готувала борщ на грибному відварі на Святий вечір. Вийшло супер!
Рецепт ліники переписувати, то даю як в мене скопійовано:

4 кг буряков (свеклы), 2 кг моркови, 2 кг репчатого лука, 6 кг помидоров, 500 гр растительного масла, 5 ст.л. соли, 100 гр уксуса 9%.
Буряки отварить в шкурках, очистить и натереть на терке. (Так заготовка получается вкуснее, чем когда буряки тушатся вместе с морковкой и луком.)
Помидоры прокрутить на мясорубке, поставить варить на огонь. Как закипит, варить 20 минут, добавить соль.
Морковку и лук пережарить отдельно и высипать в томат. Кипятить еще 15-20 минут.
Добавить буряки и уксус и прокипятить еще 15-20 минут.
Розкласть горячим в прокипяченые горячие банки, накрыть прокипяченными лакированными крышками и поставить в кастрюлю стерилизоваться.
Пол-литровые банки стерилизовать 20 минут, литровые 30 минут.

Мої зауваження: Робила пів порції - вийшло 7 півлітрових банок. Буряків давала більше, на пів-порції десь 3-3,5 кг. Час варіння скоротила на половину, тобто між додаванням продуктів варила десь по 10-12 хв. Не стерилізувала, а накладала в гарачі стерилізовані банки і закутувала.
Буду рада якщо комусь рецепт сподобається :feel:
Перейти на початок сторінки
lana
26 липня 2011 00:13
Повідомлення #165


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
Марія Митник, :a0a:
zhe-maria, :a0a:
Цікаві рецептики. Дуже дякую. Обов*язково скористаюсь!!!!
Перейти на початок сторінки
Олюся
27 липня 2011 14:46
Повідомлення #166


Файна господиня
  • 51

Репутація: 512
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 858
Реєстрація: 10.07.2010

ICQ:--

Бали: 2063
Салат із шпарагівки


1 кг квасолі
200гр цибулі
150 гр олії
20 гр моркви
20 гр кореня петрушки
700 гр помідор
3 ч.л. солі
1,5-2 ст.л. цукру
2 ст.л. оцту 5%
перець
лавровий лист
Стручки квасолі нарізають завдовжки 4 см, бланшують 5 хв, охолоджують водою, переложують у друшляк.
Цибулю ріжуть півкільцями, обсмажують у 100гр олії.
Моркву і корінь петрушки дрібно нарізають і тушкують в 50 гр олії.
Помідори труть на тертці (шкірку відкидають), зливають в емальовану каструлю і кип'ятять 15 хв, додавши сіль, цукор, оцет.
Змішую усі продукти, кладуть перець в зернах, 2 лаврових листка і кип'ятять суміш 15 хв.
Розкладають у підігріті стерелізовані банки на 2см нижче верха. Стерелізують 20 хв.
Заливають прокип'яченою олією і закручують.
Не перевертати банки!!!!!!
Смачного!

--------------------
Говоріть людям приємне. Навіть тим, які не вміють усміхатися. Надійка Гербіш
Перейти на початок сторінки
Олюся
27 липня 2011 14:52
Повідомлення #167


Файна господиня
  • 51

Репутація: 512
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 858
Реєстрація: 10.07.2010

ICQ:--

Бали: 2063
Шпарагівка маринована

Маринад
4 л води
8 ст.л. солі
6 ст.л. цукру
1 скл. оцту
Шпарагівку помити, відварити, розкласти по банках, заварити маринад, залити ним шпарагівку і стерелізувати 25 хв.

--------------------
Говоріть людям приємне. Навіть тим, які не вміють усміхатися. Надійка Гербіш
Перейти на початок сторінки
lana
27 липня 2011 14:54
Повідомлення #168


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
Олюся,
З поверненням!!!! :wink: Та ще й з таким цікавим рецептом!!!!!
Перейти на початок сторінки
Олюся
27 липня 2011 15:00
Повідомлення #169


Файна господиня
  • 51

Репутація: 512
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 858
Реєстрація: 10.07.2010

ICQ:--

Бали: 2063
Огірки з гірчицею

4 кг огірків
100 гр цукру
50 гр солі
200 гр оцту
200 гр олії
1 ст.л. гірчиці горошком
1 ст.л. перцю чорного меленого
2 головки часнику
Підготовлені огірки скласти в миску, додати всі інградієнти крім часнику. Маринувати 6-12 год, додати видавлений часник. Розкласти по стерелізованих банках. Стерелізувати 20 хв.
Вихід 4-5 л
Рецепт від родичів з Вузлового

--------------------
Говоріть людям приємне. Навіть тим, які не вміють усміхатися. Надійка Гербіш
Перейти на початок сторінки
Олюся
27 липня 2011 15:05
Повідомлення #170


Файна господиня
  • 51

Репутація: 512
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 858
Реєстрація: 10.07.2010

ICQ:--

Бали: 2063
Цитата: lana
Олюся,З поверненням!!!!

Дякую! :belay: Сама дуже рада, що комп поладили. :wink:

--------------------
Говоріть людям приємне. Навіть тим, які не вміють усміхатися. Надійка Гербіш
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 23 листопада 2024 15:11

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 25
Гостей: 16
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100