Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Консервація, варення, компоти, огірки, помідори і т. д.
idianka
27 вересня 2010 12:06
Повідомлення #111


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2171
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:--

Бали: 5259
Цитата: Ірка-Шкірка
Діанко, ще питання: а вихід - скільки літрів???

Ой , не пам'ятаю fellow Трохи давно таке закривала !

--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
28 вересня 2010 10:21
Повідомлення #112


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Гриби мариновані мамині


Цей рецепт хороший тим, що розрахунок продуктів береться на банку, заповнену грибами - залишків не буде smile ...
Перейти на початок сторінки
Goldi
28 вересня 2010 11:17
Повідомлення #113


Молода господинька
  • 34

Репутація: 17
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 72
Реєстрація: 11.03.2010

ICQ:--

Бали: 145
Цитата: lana
Перець гіркий

Лана, якщо можливо поясніть для неуків-а як потім він їстя???самий в прикуску до борщу чи ви додаєте його в борщ коли варите???бо маю трохи такого перцю-думаю що б з ним зробити...
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
28 вересня 2010 11:34
Повідомлення #114


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Goldi
Лана, якщо можливо поясніть для неуків-а як потім він їстя???самий в прикуску до бррщу чи ви додаєте його в борщ коли варите???


В прикуску по чуть-чуть - він залишається пекучим wassat
Перейти на початок сторінки
lana
29 вересня 2010 19:04
Повідомлення #115


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
Цитата: Goldi
як потім він їстя??

Іринка вже пояснила. Я його не вживаю, а чоловік аж давиться. wassat
Перейти на початок сторінки
Олюся
29 вересня 2010 23:06
Повідомлення #116


Файна господиня
  • 51

Репутація: 512
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 858
Реєстрація: 10.07.2010

ICQ:--

Бали: 2063
Сливове варення з горіхами


1 кг. слив,
4 скл. цукру,
100 гр. почищених грецьких горіхів
2 ст.л. бренді (можна замінити коньяком)

Помити сливи, розрізати пополам і вийняти кісточку.
Покласти сливи в широку каструлю, добавити 1 скл. води, довести до кипіння. Варити на средньому вогні 20 хв до м'якості.
Додати цукор і горіхи, і помішуючи, варити до розчинення цукру. Після цього продовжувати варити до готовності варення, помішуючи.
Охолоджуємо трохи і вмішуємо бренді.
брала горіхів в 2 рази більше, дуже смачні, ми їх першими виїдаємо з варення. Бренді замінила коньяком. Якщо сливи м'які і сочні, то води влити менше.

--------------------
Говоріть людям приємне. Навіть тим, які не вміють усміхатися. Надійка Гербіш
Перейти на початок сторінки
lingrod
3 жовтня 2010 22:55
Повідомлення #117


Файна господиня
  • 51

Репутація: 570
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 765
Реєстрація: 20.04.2010

ICQ:--

Бали: 1509
Повидло з айви

Добре використовувати як начинку для пирогів, пиріжків, пляцків, булочок, рогаликів, тощо.
Рецепт з мого зошита, написаний так давно, коли я ще була такою молодою, як наша Марі4ка. Тобто він вже випробуваний часом і частим приготуванням.

Помити плоди айви, почистити від шкірки і насіння, прокрутити через м"ясорубку.
На 1 кг маси подрібнених плодів дати 1 кг цукру. Перемішати , відставити на 8 годин,(в мене і більше стоїть, як не маю час). Потім поставити на вогонь, довести до кипіння, кип"ятити 10 хвилин, розкласти у підготовлені банки і закрутити. Все!
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
3 жовтня 2010 22:56
Повідомлення #118


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Дякую за рецепт!!! Спробую!
Кожного року, готуючи айву, не старалася її пробувати - знала, що вона кисла і терпка, але останнього разу, коли чистила на варення, так захопилася, що злопала десь 1,5 штуки - вона така смачна, виявляється...
Перейти на початок сторінки
lana
10 жовтня 2010 17:27
Повідомлення #119


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
ОПЕНЬКИ на зиму


Дуже смачні виходять, коли відварити хвилин 40, промити, підсмажити у великій кількості смальцю або навпіл- смалець+олія,(обережно- бо пострілюють), посолити за смаком, додати лаврушку.Гарячими ( обережно!) перекласти у вижарені банки,натоптуючи, щоб зверху покривав десь на палець смалець, закатати. Взимку підсмажити злегка цибулинку(масла по мінімуму!), додати гриби зі смальцем, (власне, просто розігріти!), перчик молотий. Дуже смачно!

А мариновані


роблю так:
Відварюю хвилин 40, промиваю, окремо готую маринад: у киплячу воду додаю духм"яний перець, лаврове листя, гвоздику, солі і оцту стільки, шоб був кисло- солонуватий, висипаю гриби, варю 20 хвилин ( куштую : якщо солі чи оцту мало- додаю ще). Перекладаю в стерильні банки, щоб покривав маринад, заливаю олією, щоб утворилася суцільна плівка, закриваю капроновою кришкою або європейською. Зберігаю в погрібі або в холодильнику. Таким чином мариную й інші гриби.
Перейти на початок сторінки
нетік
11 жовтня 2010 15:37
Повідомлення #120


Модератор Галереї Тортів
  • 51

Репутація: 2252
Група: Модератор
Повідомлень: 2678
Реєстрація: 17.05.2010

ICQ:--

Бали: 8102
ОПЕНЬКИ МАРИНОВАНІ

опеньки відварити у підсоленій воді до готовності(коли осідають на дно то вже готові). поскладати в банки і заляти киплячим маринадом:
на 1 літру води-2ложки солі
1ложка цукру
2ложки оцту.(виходить на 2,5літри опеньок).
стерелізувати 1літрові-1годину.

--------------------
Ніколи не повертайся назад, там все залишилось без змін!!!

Скуштуйте, не сумуйте!!!
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 26 квітня 2024 18:45

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 47
Гостей: 27
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100