Лана, якщо можливо поясніть для неуків-а як потім він їстя???самий в прикуску до борщу чи ви додаєте його в борщ коли варите???бо маю трохи такого перцю-думаю що б з ним зробити...
1 кг. слив, 4 скл. цукру, 100 гр. почищених грецьких горіхів 2 ст.л. бренді (можна замінити коньяком)
Помити сливи, розрізати пополам і вийняти кісточку. Покласти сливи в широку каструлю, добавити 1 скл. води, довести до кипіння. Варити на средньому вогні 20 хв до м'якості. Додати цукор і горіхи, і помішуючи, варити до розчинення цукру. Після цього продовжувати варити до готовності варення, помішуючи. Охолоджуємо трохи і вмішуємо бренді. брала горіхів в 2 рази більше, дуже смачні, ми їх першими виїдаємо з варення. Бренді замінила коньяком. Якщо сливи м'які і сочні, то води влити менше.
--------------------
Говоріть людям приємне. Навіть тим, які не вміють усміхатися. Надійка Гербіш
Добре використовувати як начинку для пирогів, пиріжків, пляцків, булочок, рогаликів, тощо. Рецепт з мого зошита, написаний так давно, коли я ще була такою молодою, як наша Марі4ка. Тобто він вже випробуваний часом і частим приготуванням.
Помити плоди айви, почистити від шкірки і насіння, прокрутити через м"ясорубку. На 1 кг маси подрібнених плодів дати 1 кг цукру. Перемішати , відставити на 8 годин,(в мене і більше стоїть, як не маю час). Потім поставити на вогонь, довести до кипіння, кип"ятити 10 хвилин, розкласти у підготовлені банки і закрутити. Все!
Дякую за рецепт!!! Спробую! Кожного року, готуючи айву, не старалася її пробувати - знала, що вона кисла і терпка, але останнього разу, коли чистила на варення, так захопилася, що злопала десь 1,5 штуки - вона така смачна, виявляється...
Дуже смачні виходять, коли відварити хвилин 40, промити, підсмажити у великій кількості смальцю або навпіл- смалець+олія,(обережно- бо пострілюють), посолити за смаком, додати лаврушку.Гарячими ( обережно!) перекласти у вижарені банки,натоптуючи, щоб зверху покривав десь на палець смалець, закатати. Взимку підсмажити злегка цибулинку(масла по мінімуму!), додати гриби зі смальцем, (власне, просто розігріти!), перчик молотий. Дуже смачно!
А мариновані
роблю так: Відварюю хвилин 40, промиваю, окремо готую маринад: у киплячу воду додаю духм"яний перець, лаврове листя, гвоздику, солі і оцту стільки, шоб був кисло- солонуватий, висипаю гриби, варю 20 хвилин ( куштую : якщо солі чи оцту мало- додаю ще). Перекладаю в стерильні банки, щоб покривав маринад, заливаю олією, щоб утворилася суцільна плівка, закриваю капроновою кришкою або європейською. Зберігаю в погрібі або в холодильнику. Таким чином мариную й інші гриби.
ОПЕНЬКИ МАРИНОВАНІ опеньки відварити у підсоленій воді до готовності(коли осідають на дно то вже готові). поскладати в банки і заляти киплячим маринадом: на 1 літру води-2ложки солі 1ложка цукру 2ложки оцту.(виходить на 2,5літри опеньок). стерелізувати 1літрові-1годину.
--------------------
Ніколи не повертайся назад, там все залишилось без змін!!!