Дівчатка,любі мої!Яка я рада Вам і Вашим відгукам,вдячна за увагу і оцінки в репутації!Дякую,що заходите і готуєте за моїми рецептами
!Lana -Світланко,sunnygirl,Славочка,Іринка,Маруся,Катя,Ластівка,maija23,Наташка!Львівські круасаниРогалі "Наталка"тут-1 варіантСьогодні пекла
рогалики майже такі ж самі ,хоча трішки відрізняються.Перепис від господині О.Мокрієнко м.Львів(Рецепти господині.№1 2010)-тісто
Тісто: 1пачка маргарину-200гр.
1 пакет сметани-200 гр.
1- жовток-
1 ст.л.цукру-
2 ст.л.олії)-додати при вимішуванні тіста
50 гр.дріжджів
борошно на м"яке тісто
Дріжджі розтерти з цукром ,додати їх у сметану і гарно вимішати, влити жовтки,розтоплений маргарин і всипати борошна ,щоб тісто, було як на вареники.Гарно вимісити,підливаючи олію, тісто повинно відставати від рук .Поділити на дві частини,одну покласти у холодильник на 30 хв..Першу частину поділити на 5-6 колобків,дати їм трішки полежати,щоб підросло тсто,потім по одному розкачуємо тоненький в пласт ,вирівнявши коло тарілкою ,ріжемо радіально на трикутнички і виробляємо рогалики з різними начинками.Сформовані вмочати у білок і цукор або штрейзель без жовтка-
дуже смачно зі штрейзелем.Скласти на дечко,застелене промасленим папером.Пекти 15 хв.Готові -густо посипати цукровою пудрою з ваніліном.
Начинкакласична-густе повидло,джем,варена згущенка-у рогаликів
защіпити двума пальцями протилежні краї біля широкої основи трикутника-у вигляді "клювика",щоб начинка не підсихала і не витікала.
макова-запарений мак розтерти товкачиком до кремоподібної маси і вимішати його з варенням,додати мелені горіхи
горіхова:2 склянки горіхів змолоти на м"ясорубці і додати сюди 2-3 ст.л.вареної
згущенки або варення
шоколадна:до 1 склянки мелених горіхів додати 1-2 ст.л. розтопленого на водяній бані шоколаду.Якщо маса загуста-додати 1ч.л.вареної згущенки.Можна також до мелених горіхів- 1 склянки додати потерті на дрібній терці 3 шоколадні цукерки типу"Гулівер",для м"якості додаємо 1-2 ч.л. вареної згущенки.Можете начиняти рогалики шматочками шоколаду.
родзинкова:1 склянку родзинок помити і пропустити через м"ясорубку.Додати мелені горіхи,трішки
варення,якщо маса загуста
з
чорносливу:розпарений чорнослив пропустити через м"ясорубку,додати мелені горіхи і 1 ч..л
меду,вареної згущенки або варення.
штрейзель-1 склянка борошна,1 склянка цукру,80гр.вершкового масла,1 жовток.Все перетерти руками до кришкоподібної маси.
Всі начинки густі і смачні!-
із мого кулінарного архівуПечиво зберігати у поліетиленовому пакеті чи коробці.
Тісто можна зробити напів-листковим:для цього охолоджені колобки розкачувати у пласт, який потім згорнути конвертиком,розкачати.Так повторити 3-4 рази,після чого розкачувати і ділити на трикутнички,начиняти.
Рогалики у розрізі будуть слоїстими.