Lana,Ірина-if22181pii, sunnygirl,Катю,maija23, Lingrod! дякую від усієї душі!
Пиріжки млинчикові з м"ясомстрава із меню святкового столу- на 85 л ювілей моєї тітоньки.Дівчата ,які готували,поділилися рецептом.
Готуємо
тісто для налисників
3 яйця,бажано домашні,щоб млинчики були рум"яні і жовтенькі,як сонечко
1 склянка борошна
1 ст.л. олії
0,5 л молока,ще краще 400гр.молока і 100 гр.води,можна мінеральної
Печемо
тоненькі млинчики,сковорідку змащуємо шматочком несолоного сала.
Начинки(детальний опис кожної буде далі)
М"ясна
з м"ясом і капустою
з картоплі
з курятиною
з сиром
Вибираємо одну із начинок,кладемо на млинчик,згортаємо вдвоє,потім ще раз,щоб вийшов трикутничок.
Паніровка0,5 скляннки тіста для налисників залишити для панірування.
Сформовані млинчики викласти рядочком на стільницю,підігнути під низ краї і накрити нетяжкою дощечкою кухонною,щоб вони зберегли форму.Через 10-15 хв. кожен трикутничок вмочаємо у тісто і обсмажуємо на оліїї до легкого рум"янця.Поки одна сторона підсмажується,на верхню частину можна посипати терті сухарики домашнього виробництва,або панірувальні.Підрум"янені млинчикові пиріжки можна потримати декілька хв. у духовці.Млинчикові пиріжки виходять 6 шарові у розрізі.
Секрет і порада для молодих господинь:щоб млинчики гарно смажилися і не рвалися-добре розігрійе пательню,змащуйте її несолоним салом,тіста наливати -тоненьким шаром рівномірно!!!!Подавати до супів,бульйонів,а також, як окрему страву.
Дуже смачно!
Начинки з
м"ясомВідварене м"ясо свинини-500 гр., змолоти на м"ясорубці,додати 1 яйце,1 подрібнену і підсмажену на олії цибулину,1 ч.л.панірувальних сухарів,1 ст.л. порізаної зелені петрушки,посолити,поперчити,гарно вимішатим.Якщо начинка суха-додайте трішки бульйону,у якому варилося м"ясо.
з курятиноюКурячу грудинку-2 шт., відварити,порізати на дрібні шматочки,додати 0,5 склянки тертого твердого сиру,1 яйце,порізану зелень кропу,посолити і поперчити.Для соковитості додати трішки бульйону,у якому варилося м"ясо.
З картоплі-до звареного картопляного пюре- 0,5 л., додати 3 ст.л.вершків ,або 2 ст.л. сметани,1 яйце,1 ст.л.порізаного кропу,сіль,перець.Гарно вимішати
з м"ясом і капустою.0,5 кг свіжої свинини змолоти на м"ясорубці,обсмажити на олії,разом із посіченою 1 цибулиною до готовності.
Капусту 1/3 невеличкого кочана відварити і пропустити через м"ясорубку.Взяти 0,5 склянки капустяної маси і додати до м"яса,вбити 1 яйце і гарно вимішати.
сирна1 склянка тертого твердого сиру
0,5 склянки розім"ятого м"якого сиру(,можна плавлений)
1 яйце
1ч.л. подрібненої зелені
перець.Все вимішати .
Млинчики 2 варіантСмажити млинчики до ледь рум"яного кольору,щоб були вони більш блідими.На кожен посипати по 1 ст л. тертого твердого сиру,згорнути вдвоє,потім ще раз ,щоб вийшов трикутничок.Фаршировані трикутнички викласти рядочками на змащене вершковим маслом дечко,кожен скропити розтопленим маслом і посипати тертим твердим сиром.Потримати у духовці на маленькому вогні 5-6 хв.,поки почне сир плавитися.Відразу виймати!
Подавати вранці до чаю,кави.
Швидко і дуже смачно!!!