Для своїх чоловіків учора готувала закусочний пиріг,рецепт із газети" Домашня кухня"2002 року.
Пиріг закусочнийТісто1 склянка сметани
0,5 склянки майонезу
3 яйця
0,5 ч.л. соди
муки,як на оладки(у мене пішло 1,5 склянки)
Спочатку гарно збити яйця ,додати майонез,сметану,соду і ще раз збити.Борошно додаємо поступово,гарненько вимішуючи масу.
Начинка1 куряче відварене філе
300 гр. шампіньйонів
2 плавлених сирка
2 цибулини
пучок зеленого укропчику
сіль,чорний мелений перець,часник(за смаком)
Курятину дрібно посікти,гриби порізати і підсмажити на олії разом із цибулею,додати подрібнений плавлений сир.Вимішати.,посолити і поперчити,додати товчений часник і різаний зелений укропчик
У глибоку сковорідку або тортівницю,змащену олією,виливаємо більшу частину тіста, потім кладемо начинку, а зверху викладаємо ложкою тісто ,що залишилось.Ставимо випікатися на 20-30 хв. Виймати,як зарум"яниться.Пиріг гарно підходить,збільшуючись у два рази.Акуратно вийняти з духовки і нарізати порційними шматочками.
До пирога можна подати кетчуп ,маслини,салат овочевий.
Дуже ніжний смак!
Начинку можна комбінувати:тушкована капуста,картопляне пюре з кропом,рис з рибою. та інш.